ZBEÜ'den Ilk Marka Tescili

ZBEÜ'den Ilk Marka Tescili

ZBEÜ, "B-Dispate / Black Diamond Space & Aerospace Team” ibareli markanin Türk Patent ve Marka Kurumundan onay almasiyla ilk markasina sahip oldu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Sinai Mülkiyet Haklari Birimi tarafindan Türk Patent ve Marka Kurumuna basvurusu yapilan "B-Dispate / Black Diamond Space & Aerospace Team" ibareli marka, Marka Tescil Belgesi almaya hak kazandi.

Teknoloji Takimlarindan B-Dispate takiminin hazirladigi logo ve yazi içeren basvuru, 42. siniftan tescile uygun görüldü.

Hâlihazirda 6 patent tescili bulunan ZBEÜ’nün, Türk Patent ve Marka Kurumuna basvurusu yapilan ve süreci devam etmekte olan 3 uluslararasi ve 6 ulusal patent, 2 faydali model ve 3 marka basvurusu bulunuyor.

Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, ülke ekonomilerinin gelismesinde yenilikçi yaklasimlarin ve markalasmanin büyük önem tasidigini belirterek hak ihlallerinin önüne geçmek için fikirleri korumanin önemine degindi. Üniversite olarak sinai mülkiyet haklari konusuna hassasiyetle yaklastiklarini, tescil sayilarinin her geçen gün arttigini ve artmaya devam edecegini ifade eden Rektör Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin her alanda yetkin oldugunu vurguladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile