ZBEÜ Mezunlarini Ugurladi

ZBEÜ Mezunlarini Ugurladi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (ZBEÜ) baslayan mezuniyet heyecani, Eregli ve Zonguldak Merkez’de gerçeklestirilen törenlerle sona erdi.

Eregli Kapali Spor Salonunda gerçeklestirilen Eregli Egitim Fakültesi, Kdz. Eregli Turizm Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Kdz. Eregli MYO, Alapli MYO mezuniyet törenine Eregli Kaymakami Mehmet Yapici, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Kdz. Bölge Komutani Tugamiral Niyazi Ugur, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, protokol üyeleri, Rektör Yardimcilari, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, akademik-idari personel, hayirsever Zuhal Yilmaz, ögrenciler ve aileleri katildi.

Ögretim elemanlari ve ögrencilerinin tören alanina gelmesi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, Üniversite birincisi Eregli Egitim Fakültesi Sinif Egitimi ana bilim dali ögrencisi Feyza Ilican tüm mezunlar adina bir konusma yapti. Ilican, konusmasinda yeni mezun Türk gençleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin varligini ilelebet, çalisarak ve üreterek devam ettireceklerinin altini çizdi.

Törende konusan Rektör Özölçer, sözlerine Kahramanmaras merkezli deprem felaketinde hayatini kaybeden ögrencileri anarak basladi ve buruk bir mezuniyet sevinci yasadiklarini dile getirdi. Konusmasinda konuklara, meslektaslarina, ailelere ve ögrencilere ayri ayri seslenen Rektör Özölçer, ZBEÜ ailesi olarak mezunlarin elde ettigi basariyi gururla izlediklerini ve bundan sonraki hayat yolculuklarinda da her zaman yanlarinda olacaklarini dile getirdi. Eregli Egitim Fakültesi binasini yaptiran merhum Haci Kadri Yilmaz’a ve kizlari Zuhal Yilmaz’a ve Eregli Egitim Vakfi’na tesekkürlerini sunan Rektör Özölçer, bu vizyonun isiginda ZBEÜ’yü büyütmeye ve gelistirmeye devam edeceklerini vurguladi.

Mezuniyet kütügüne plaket çakmasinin ardindan Ilican’a basari belgesi ve plaket takdim edildi. Mezunlara, diploma takdim edilmesiyle devam eden tören, ögrencilerin meslek yemini etmesi ve kep atmasiyla sona erdi.

IIBF, Ilahiyat Fakültesi, Iletisim Fakültesi, Devlet Konservatuvari, Zonguldak MYO mezuniyet töreni ögleden sonra mezuniyet törenleri Site Kapali Spor Salonunda tüm hiziyla devam etti. Saat 15.00’da baslayan IIBF, Ilahiyat Fakültesi, Iletisim Fakültesi, Devlet Konservatuvari, Zonguldak MYO mezuniyet törenine ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, akademik-idari personel, ögrenciler ve aileleri katildi.

Mezun ögrencilerin ve akademisyenlerin tören alanina gelmesi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören, Iletisim Fakültesi dönem birincisi Eda Iscan’in konusmasiyla devam etti.

Törende tüm mezun ögrenciler adina konusan Iletisim Fakültesi dönem birincisi Eda Iscan, iletisimciler olarak iletisimin gücüyle daima daha iyi bir toplum için çalisacaklarini ve meslek ilkelerine bagli kalacaklarini Ifade etti.

Rektör Özölçer, konusmasinda köklü bir geçmisi olan ZBEÜ’nün 13 ayri kampüste 15 Fakülte, 1 Devlet Konservatuari, 4 Yüksekokul, 3 Enstitü, 9 Meslek Yüksekokulu ve 36 Uygulama ve Arastirma Merkezi ile egitim-ögretim, arastirma gelistirme ve topluma hizmet üretme faaliyetlerine her geçen gün kapasitesini artirarak devam ettiginin altini çizdi.

Konusmalarin ardindan dönem biri cileri mezuniyet kütügüne plaket çakarak, diploma ve hediyelerini protokol üyelerinin elinden aldi. Ardindan dereceye giren ögrenciler sahneye davet edilerek mezuniyet belgesi ve ödülleri takdim edildi.

Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, BESYO Mezuniyet Töreni ZBEÜ mezuniyet programi, saat 18.00’da Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, BESYO için Site Kapali Spor Salonunda düzenlenen törenle sona erdi. Törene ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, akademik-idari personel, ögrenciler ve aileleri katildi.

Mezun ögrencilerin ve akademisyenlerin tören alanina gelmesi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi dönem birincisi Elif Çiçek kürsüye davet edildi.

Mezun ögrenciler adina konusma yapan Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi dönem birincisi Elif Çiçek, ruh sagliginin da en az beden sagligi kadar önemli oldugunu vurgulayarak dört yillik egitim süresi boyunca kendilerine teorik yetkinlik kazandiran hocalarina tesekkürlerini sundu.

Rektör Özölçer konusmasinda, ZBEÜ’nün yetistirdigi bireyler olarak yeni mezunlarin bilimin ve insanligin daha aydinlik yarinlara ulasmasina katki saglayacaklarina inandigini vurguladi. Ögrencilere bundan sonraki yasamlarinda sanat, kültür ve sporu ihmal etmemelerini ögütleyen Rektör Özölçer, gelecege umutla bakmalarini ve bu toplumun insanlariyla dayanisma içinde olacaklari bir yasam diledi. Konusmalardan sonra Elif Çiçek’in mezuniyet kütügüne plaket çakmasi ve ardindan kendisine basari belgesi ve plaket takdim edilmesi ile devam eden tören, ögrencilere diploma takdimi ve kep atilmasiyla görkemli bir final yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile