ZBEÜ'ye Akreditasyon Belgesi

ZBEÜ'ye Akreditasyon Belgesi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan yürütülen 2022 Yili Kurumsal Akreditasyon Programi kapsaminda iki yil süreyle akreditasyon almaya hak kazandi.

Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliginde 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde “Yüksekögretimde Kalitenin Gelistirilmesi ve Içsellestirilmesi” ana temasiyla gerçeklestirilen Uluslararasi Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansi’na YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, YÖKAK Baskani Prof. Dr. Ümit Kocabiçak ve akreditasyon belgesi almaya hak kazanan üniversitelerin rektörleri katilirken, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi adina ise konferansa ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu ve Prof. Dr. Servet Karasu katildi.

Konferans kapsaminda, YÖK Baskani Erol Özvar, yüksekögretim bilesenlerinin ekonomik kalkinmada daha etkin bir rol oynamalarinin hedeflendigini ve bu maksatla egitim-ögretim, bilimsel arastirma, kültür ve sosyal sorumluluk alanlarinda küresel ölçekte standartlar belirleyen kurumlar arasina girilmesinin amaçlandigini ifade etti.

Türkiye’nin güncel üniversite, akademik personel ve ögrenci sayisinda Avrupa’nin en büyük kapasitelerinden birine ulastigini ifade eden Özvar, mevcut noktanin yeterli görülmemesi gerektigini, zira Türkiye’nin çok daha ileri ve iyi noktalara gelebilecegine yönelik çabalarla mevcut durumu daha da gelistirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bu kapsamda gelecek bes yilin planlamasinin yapildigini sözlerine ekleyen Özvar, 2027’ye kadar bütün üniversitelerin akreditasyon süreçlerinin tamamlanarak Türkiye’nin bilimsel arastirmalar ve egitim-ögretim faaliyetleri açisindan uluslararasi standartlari yakalamis bir yapiya kavusturulmasini amaçladiklarini vurguladi.

Akreditasyon almaya hak kazanan üniversitelere belgelerinin takdim edilmesiyle birlikte ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi adina Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Baskani Prof. Dr. Ümit Kocabiçak’in elinden aldi. Tören sonrasi konusan Rektör Özölçer, ZBEÜ olarak her alanda gösterilen ilerleme ve atilimin egitim-ögretim ve bilimsel gelisme kapsaminda uluslararasi standartlarin yakalanmasi ile de sürdürüldügünü ifade ederek, ZBEÜ’nün kurumsal akreditasyon belgesi almasinin önemine isaret etti. Üniversitenin egitim ve ögretimdeki kalitesinin akreditasyon belgesiyle taçlandirilmasinin yaninda bundan sonra da yapacaklari yeni çalismalar ve gösterecekleri çabalarla ZBEÜ’nün çok daha kaliteli ve ileri bir seviyeye tasinacagindan hiç süphesi olmadigini sözlerine ekleyen Özölçer, üniversitenin akreditasyon belgesi alabilmesi için çok çalismis olan tüm akademik ve idari personele tesekkürlerini sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile