Zebari: İrak’ta Türk Şirketlerinin Yardımı ve Desteğine Daha Çok İhtiyacımız Var

Zebari: İrak’ta Türk Şirketlerinin Yardımı ve Desteğine Daha Çok İhtiyacımız Var

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türkiye ile kendi ülkeleri arasında, ticari ve kültürel ilişkilerin daha da büyüyüp iyi hale gelmesini temenni ettiklerini söyledi.

Zebari, ülkelerinde Türk şirketlerinin yardımı ve desteğine daha çok ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.
Zebari, Gaziantep’te Irak Başkonsolosluğu’nun açılışına katıldı. Başkonsolosluk binasının açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan törende, iki ülkenin milli marşları okundu. Başkonsolosluktaki Irak bayrağının göndere çekilmesinin ardından bir konuşma yapan Zebari, Irak Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ticari ve kültürel alandaki anlaşmaların geliştirilmesini arzu ettiklerini kaydetti.
Yeni Irak Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki gelişmelerden ve sıcaklıktan mutluluk duyduklarını aktaran Zebari, “İki gündür 11 bakanla aramızdaki ilişkileri daha da geliştirme amacıyla buluştuk. Bu aramızdaki gelişmeler inşallah daha da büyüyecek ve iyi olacak. Irak Cumhuriyeti, Türk şirketlerinin yardım ve desteğine daha çok ihtiyaç duyacaktır. Irak Cumhuriyeti’nden, Zaho’ya ve diğer şehirlere kadar çok büyük dev şirketlerinin bulunmasından ve onların çabalarından, uğraşından mutluyuz.” ifadelerini kullandı. Özellikle Gaziantep’teki işadamları ve dev şirketlerin Irak’ta büyük iş çıkaracaklarını ümit ettiklerini anlatan Zebari, “Bu yüzden Gaziantep’te başkonsolosluk açılmasına önem verdik. Bu, her iki ülke arasında, ticari ve tüm alanlarda gereken yardımlaşmayı sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.
Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan da başkonsolosluğun iki ülke arasındaki gelişmelere katkı sağlayacağını ifade etti.
Öte yandan Zebari’nin, başkonsolosluğa gelmesine kısa bir süre kala, emniyet ekipleri, güvenlik gerekçesiyle çelenk getiren çiçekçileri geri çevirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile