Zehirlendigi Ileri Sürülen Köpek Için Bir Araya Geldiler

Zehirlendigi Ileri Sürülen Köpek Için Bir Araya Geldiler

Sakarya’nin Karasu ilçesinde zehirlenerek öldürüldügü ileri sürülen köpek için bir araya gelen vatandaslar, yasanan olaya tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, geçtigimiz günlerde Karasu ilçesine bagli Çatalövez Mahallesi’nde yasayan Ali Demir isimli vatandasa ait köpek öldü. Zehirlenerek öldürüldügü iddia edilen köpegin can çekistigi anlar ise cep telefonuyla kayit altina alinarak sosyal medyaya yüklendi. Bir araya gelen bir grup mahalleli de duruma tepki gösterdi.

“Canimiz yaniyor, insafsizlik bu”

Açiklama yapan Çatalövez Mahallesi Muhtari Kemal Gündogdu, “Yakin zamanda üç yavru daha zehirlendi. Kimsenin elinden bir sey gelmiyor. Yapmayin, günahtir. Mahallemizin canlarina kiyiyorlar. Bizim canimiz yaniyor. Insafsizlik bu. Cuma namazi öncesi mahalle camimizde halki bilinçlendirdik. Hayvanlara sahip çikmalarini istedik. Çok köpek var, bas edemiyoruz artik. Mahallemize her 6-7 ayda bir çevre ilçelerden köpekler getirilip birakiliyor. Belediye Baskanimizla görüserek köpeklerin toplanmasini isteyecegiz. Bundan sonra mahallemizde zehirlenme olmamasi için gayret edecegiz. Halkimizdan da duyarlilik bekliyorum. Bakmak isteyen asisini yaptirsin, kimligini çikarsin” dedi.



“Zehirlenmeyi belli kisilerin yaptigi düsünülüyor”

Mahalle sakinlerinden Bekir Inan ise, “Zehirlemeyi belli kisilerin yaptigi düsünülüyor. Mahallenin degisik yerlerinde vuku bulmuyor. Sürekli ayni bölgede oluyor. Yapan kisi belli. Herkes kapisindaki köpegi sahiplensin. Sokak köpeklerine meydan birakilmazsa zehirlenme de son bulur” diye konustu.



“Bunu yapan insan olamaz, vicdansizliktir”

Mahalle sakini Özcan Içköprü de, “Yavrulara gözümüz gibi bakiyoruz, büyütüyoruz. Zehirlenen köpegin çirpindigi videoyu gördüm, neredeyse aglayacaktim. Bunu yapan insan olamaz, vicdansizliktir. Bunu yapan bizim mahalleden biri. Insan sevgisi olmayanin hayvan sevgisi de olmaz. Bunlar da can, bakima ihtiyaçlari var” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile