Zehirlenme ve Veteriner Hizmetleri Eğitimi Verildi

Zehirlenme ve Veteriner Hizmetleri Eğitimi Verildi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimlere Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların İnsan Kaynakları, personel müdürleri ile İş güvenliği ve sağlığı temsilcileri katıldı.

Eğitimde ilk olarak Yüksek Gıda Mühendisi Ferya Arslan Çolak söz alarak programı düzenleme amaçlarına değindi. Geçmiş yıllarda özellikle yaz aylarında zehirlenmelerle ilgili sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Çolak, “Bu görüşmede sizlere 5996 sayılı kanun, prosedürler hakkında bilgi vereceğiz. Aynı zamanda geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için neler yapılması gerektiğini görüşeceğiz. Sizlerin de eğer varsa sıkıntılarını dinleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında anlatılacak başlıkları da sıralayan Ferya Arslan Çolak, gıda ile ilgili personelin alması gereken eğitimler, işletme yemekhanelerinin taşıması gereken teknik ve hijyenik koşullar, gıda numunesi alımı ve saklama koşulları, gıda kaynaklı zehirlenmelerde iş yerlerinin sorumlulukları ve idari para cezası kararları, gıda işlemlerinin kayıt sistemine kayıt yaptırmaları ve idari para cezaları ile ilgili konularda bilgi verdi. Çolak,” bu konuları kapsayan yeni yasa Avrupa Birliği standartlarına uygun bir yapıdadır.” Dedi.

Konuşmasını bitiren Ferya Arslan Çolak’ın ardından söz alan Veteriner İsmail Parmaksız ise 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı gıda ve yem kanunu ile ilgili bilgiler verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile