Zeka‘dan Osb Zirvesi

Zafer Kalkınma Ajansı‘nın (ZEKA) 12 Temmuz günü Manisa‘da Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) zirvesi düzenleyeceği beldirildi.

Ajanstan yapılan yazılı açıklamada, "Zager Kalkınma Ajansı, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinin Organize Sanayi Bölgeleri Zirvesi düzenleyecektir. Zirve, 12 Temmuz 2011 Salı günü Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Manisa’da gerçekleştirilecektir.

Toplantıya dört ilin merkez ve ilçelerinde kurulu olan 22 OSB’nin Bölge Müdürleri, Yönetim Kurulu Başkanları ve diğer temsilcileri katılacaktır. Toplantıya ayrıca Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Yılmaz Özmen, Ajansın Yatırım Destek Ofislerinin koordinatörleri ve Genel Sekreterlikten uzman personel katılacaktır. 12 Temmuz 2011 Salı günü saat 13.00’da başlayacak Zirve kapsamında, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve dört ilden OSB temsilcilerinin sunum ve konuşmaları gerçekleşecektir. Ayrıca Ajans uzmanları moderatörlüğünde sorunlara ilişkin katılımcıların görüş ve önerileri alınacaktır. Zirve’nin ana amacı gerek bölge OSB’lerinin yapı ve işleyişleri gerekse yatırım ortamı ile ilgili sorunların gözden geçirilmesidir. Zirvenin bir diğer amacı ise ülkemizde yatırımların planlanmasında temel bir rol üstlenen OSB’lerin ilk kez, Kalkınma Ajanslarının kuruluş ve faaliyetlerine temel teşkil eden Düzey-2 Bölgeleri kapsamında bir araya getirilerek bölgesel iletişim ve işbirliği ortamının güçlendirilmesidir. Ajansımız tarafından 21-28 Mart 2011 tarihlerinde TR 33 Bölgesi illerinde düzenlenen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Çalıştayları’nın devamı niteliğindeki Zirve Ajansımızın hazırlayacağı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Eylem Planı’na temel teşkil edecek; aynı zamanda Ajansımızın Bölge OSB’lerinin sorunlarına yönelik atacağı adımlara ve vereceği desteklere de yön verir nitelikte olacaktır" denildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile