Zelenskiy Açiklamasi 'Mariupol'de 5 Bini Çocuk En Az 20 Bin Kisi Öldü'

Zelenskiy Açiklamasi 'Mariupol'de 5 Bini Çocuk En Az 20 Bin Kisi Öldü'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, “Mariupol sehrinde yaklasik 5 bini çocuk olmak üzere en az 20 bin kisi hayatini kaybetti” dedi.

Rusya ve Ukrayna arasindaki savas devam ederken, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy düzenlenen basin toplantisinda Mariupol sehrindeki saldirilar hakkinda açiklamalarda bulundu. Zelenskiy, “Ruslar Mariupol’den tahliyeye izin vermiyor. Sehirde durum iyiye gitmiyor ve yaklasik 5 bini çocuk olmak üzere en az 20 bin kisi hayatini kaybetti. Mariupol’deki askerlerimize direnisleri için minnettariz. Berdyansk limanindan taliye gerçeklesmesi konusunda anlasmistik ancak Rusya müsaade etmiyor. Askerlerimizle her gün iletisim halindeyiz ve elimizden geldigince desteklemeye çalisiyoruz. Askerlerimiz en önemli vazifelerden birini yerine getirdiklerini biliyorlar” dedi.



“Mariupol bu savasin kalbi”

Mariupol sehrinin isgalden kurtuldugunu ancak topçu atis sistemleri ve zirhli araçlara ihtiyaçlari oldugunu belirten Zelenskiy, “Maalesef gerektigi kadar silah destegi alamiyoruz. Düsmanin elindeki imkanlar daha gelismis durumda ancak bizim askerlerimiz Ruslarin akil edemeyecegi taktiklerle onlari vuruyor. Mariupol bu savasin kalbi. O attikça biz savasiyoruz ve güçleniyoruz. Eger atmayi keserse bizim pozisyonumuz zayiflayacak. Eger o sehirdeki pozisyonumuz güçlenirse, Rusya ile oturdugumuz masada elimiz güçlenir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile