Zencefilde Deneme Üretimi Sonuç Verdi

Zencefilde Deneme Üretimi Sonuç Verdi

Antalya’da Muratpasa Belediyesi’nin zencefil deneme üretimi sonuç verdi. Park ve Bahçeler Müdürlügü’ün Ermenek Mahallesi’nde bulunan seralarinda 500 metrekarelik alanda ekilen zencefiller filizlendi.

Muratpasa Belediyesi’nin hazimsizliktan mide siskinligine ve enfeksiyonlara karsi son yillarda kullanimi giderek yayginlasan zencefilin deneme üretiminde ilk asama basariyla sonuçlandi. Belediye Baskani Ümit Uysal’in da katilimiyla Park ve Bahçeler Müdürlügü seralarinda ekilen zencefiller filizlendi.

Baskan Uysal, agri kesici özelligi, kalbe, solunum yollarina, sindirim sistemi ve mideye faydalariyla son yillarda kullanimi giderek yayginlasan zencefilin üretimine 500 metrekarelik bir alanda basladiklarini söyledi.

Kokusu ve görüntüsü nedeniyle mesafeli durulan bir bitkiyken son yillarda yeniden kesfedilen zencefilin 2017’de Gazipasa’da ilk yerli üretim denemelerine baslandigini belirten Baskan Uysal, “Gazipasa’da bugün 13 dekarlik bir alanda üretim gerçeklestiriliyor. Ülkemizde bazi çiftçilerimizin, inovatif, bu isleri seven girisimcilerimizin katkisiyla bölgemizde son yillarda deneme üretimi yapilmaya baslandi. Biz de bu bitkiyi saglik açisindan çok degerli ve çok özel buldugumuz için deneme üretimi yapalim istedik. Ilk asamayi basariyla geçtik. Yetistirip komsularimiza ulastirabilirsek ne mutlu bize” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile