Zeytinburnu'nda 6 Kalici Eser Ayni Anda Yükseliyor

Zeytinburnu'nda 6 Kalici Eser Ayni Anda Yükseliyor

Zeytinburnu Belediyesi’nin ilçede ardi ardina baslattigi insaat projeleri hizla yükselmeye devam ediyor. Zeytinburnu Belediyesi’nin ilçe halkina hizmet için baslattigi Konyali ve Millet Camii, Zeytinburnu Spor Merkezi, Kazliçesme Sosyal Tesisi, Tarihi Merkezefendi Firini, Bestelsiz Kapali Pazar Alani Otopark ve Spor Tesisi projelerinin insaat çalismalari; hummali bir sekilde sürüyor.

2 Aralik tarihinde temel atma töreni yapilan Bestelsiz Kapali Pazar Alani Otopark ve Spor Tesisi tamamlandiginda; Zeytinburnulu vatandaslar toplam 20 bin metrekarelik yeni bir tesise kavusmus olacak. Göreve geldigi süre boyunca Zeytinburnulu hemsehrilerin ‘Kapali Pazar’ hususunda talepte bulunduklarini belirten Baskan Ömer Arisoy, “Buraya en yakin yürüme mesafesindeki 2 pazarimizi bu alana tasimayi hedefliyoruz. Dolayisiyla semtimizin sokaklarinda kurulan 6 pazarin 2’si kapali alanda gerçeklesecek” dedi.



Millet Camii istanbul’un gözdesi olacak

Zeytinburnu Millet Bahçesi içerisinde insa edilen Millet Camii insaatinda ise yogun mesai devam ediyor. 8 bin 850 metrekarelik insaat alanina sahip Millet Cami’nin 2 ayri tasariminin seçimi ilçe halkinin oylamasina sunuldu. Zeytinburnu Belediyesi insaati tamamladiginda 3 bin kisilik ibadet alanina sahip projenin içerisinde taziye salonu, emekliler kiraathanesi 4-6 yas arasi Kur’an Kursu ve abdesthaneler de bulunacak.

Depremde hasar gören Konyali Camii yeniden insaa ediliyor

2019 yilinda yasanan Silivri depreminin ardindan hasar gören Konyali Cami’nin temelleri 17 Haziran 2022 tarihinde yeniden atildi. Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, 2023 yili Ramazan Bayrami’nda Konyali Cami’nin ibadete açilacagini kaydetti.

Toplam 2 bin 864m’lik insaat alani ile bir yasam alani olacak proje bin kisilik kapasiteye sahip olacak.

Sanatin kalbinin attigi Kazliçesme, yeni bir sosyal tesise kavusuyor

Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, eski Belediye Hizmet Binasi’nda yapilan restorasyon çalismalari sirasinda bulunan Geç Roma - Erken Bizans dönemine ait mozaiklerin bulundugu alanin bahçesinde yeni bir sosyal tesis insaatina basladiklari müjdesini duyurdu. Proje tasariminda Kazliçesme Mozaikleri’nden yola çikilan 3 katli sosyal tesiste 4 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesinin yani sira otopark, kafeterya, restoran, açik teras, bahçe ve etkinlik alanlariyla misafirlere hizmet verecek.

Yanan tarihi Merkezefendi Firini yeniden insaa ediliyor

Zeytinburnu Belediyesi’nin 2015 yilinda aslina uygun olarak restore ettigi Tarihi Merkezefendi Firini 19 Eylül 2022’de çikan yangin sonrasi kullanilamaz hale geldi. 19 yüzyildan kalma tarihi bina hakkinda açiklamada bulunan Baskan Ömer Arisoy, “Mekânin onayli bir projesi elimizde mevcuttu ve rölöveleri hazirdi. Hizla yeniden restorasyona basladik. Telafi etmek için arkadaslarimizla birlikte tüm gücümüzle çalisiyoruz” seklinde konustu.



Zeytinburnu Spor Merkezi 9 bransta spor hizmeti verecek

Bestelsiz Mahallesi’nde bulunan Ilçe Emniyet Binasi’nin depreme dayaniksiz oldugu için tahliye edilerek yikilmasiyla bosalan alana Zeytinburnu Spor Merkezi insa ediliyor. Tesisin temel atma töreni 9 Kasim 2022 tarihinde Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ve Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy’un katilimlariyla yapildi. 270 kisilik kapasitesiyle fitness, jimnastik, masa tenisi, okçuluk, pilates, reformer (aletli pilates), zumba taekwondo ve karete branslarinda hizmet verecek spor komplesinin insaati; 2023 yilinin sonlarina dogru tamamlanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile