Zeytinburnu'nda 'Çevre Koruma Ve Egitim Merkezi' Açiliyor

Egitim merkezinde, ilçedeki pazar yerlerinden toplanacak organik atiklar islenerek, toprak iyilestirici malzeme olan kompost üretilebilecek Üretilen kompost, park ve bahçelerde gübre olarak kullanilacak.

Zeytinburnu'nda sifir atik ve iklim degisikligi konularinda ögrencilere ve vatandaslara egitim vermek amaciyla insa edilen Çevre Koruma ve Egitim Merkezi, iç dizayninin tamamlanmasinin ardindan hizmete baslayacak.

Zeytinburnu Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, sifir atik ve iklim degisikligine yönelik egitim çalismalari gerçeklestirmek için 1178 metrekarelik alana insa edilen Çevre Koruma ve Egitim Merkezinin açilmasinda sona yaklasildi. Ayni zamanda geri dönüsüm için çesitli uygulama alanlarina da sahip olacak egitim merkezi, günes enerjisi panelleriyle kendi enerjisini üretebilecek.

Çevre Koruma ve Egitim Merkezi içerisinde, birinci sinif atik getirme merkezi, kompost tesisi, egitim binasi, çati tarimi ve aricilik faaliyetleri gerçeklestirilerek "Sürdürülebilir Yasam Alani" olusturulacak. Kompost üretimi ve kent tarimi gibi konularda ögretmen, ögrenci ve ebeveynlere yönelik bilgi paylasim programlari da düzenlenecek.

Birinci Sinif Atik Getirme Merkezi ile ilçedeki atik toplama kapasitesini artiracak olan tesiste atiklar, geri dönüsüme kazandirilacak ya da çevreye zarar vermeyecek sekilde bertarafa gönderilecek.

Yagmur suyu toplama bidonlari ile yagmur suyu hasadi da gerçeklesirken ilçe genelinde haftanin 6 günü kurulan pazar yerlerinden toplanacak organik atiklar kompost tesisinde islenerek, toprak iyilestirici malzeme olan kompost üretilebilecek. Üretilen kompostun, park ve bahçelerde gübre olarak kullanilmasi planlaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile