Zeytinde Barem Ve Fiyat Güncellendi

Zeytinde Barem Ve Fiyat Güncellendi

Alım kampanyasını 25 Ekim Pazartesi günü açan 5-10 liralık baş fiyatla açan Marmarabirlik, kilosunda 170 ila 190 tane bulunan zeytini 5.5 liradan alacak.

Marmarabirlik, piyasa şartlarını dikkate alarak 2010-11 alım kampanyası fiyatlarında değişiklik yaptı. Rekolte kaybı yüzünden ürünün az, ama iri olması sebebiyle, bu kampanyaya özel olarak, kiloda 170-190 dane gelen Gemlik tipi zeytinin kilosu 5 lira 50 kuruş olarak belirlendi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "Bu sene yüzde 70 ürün kaybı var. Piyasa şartları ile arz ve talep dengesi göz önünde bulundurularak ortaklarımızın sıkıntı ve mağduriyetlerini gidermek için 170-190 tane arası ürünü almayı kararlaştırdık. Aynı zamanda 170-190 tane zeytin alımıyla satış politikamız çerçevesinde, ürün çeşitliliğimize yeni bir halka daha eklenmiş olacak. Bu kararla bir defa daha görülmüştür ki, zeytin piyasasının oluşmasında ve piyasalara yön verilmesinde Marmarabirlik etkin bir rol oynamaktadır. Ortaklarımızın her zaman yanındayız ve ortaklarımızdan da kooperatiflerine ve Marmarabirlik'e sahip çıkmalarını bekliyoruz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile