Zeytinyagi Fiyati Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Zeytinyagi Fiyati Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Kilis’te yaglik ve sofralik zeytin hasadina baslanmasiyla birlikte zeytinyagi fabrikalarindaki yogunluk had safhaya ulasti. Fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü.

Türkiye’de zeytin üretiminin yogun olarak yapildigi noktalardan biri olan ve 300 bin dekar alanda 4 milyon zeytin agaci bulunan Kilis’te yaglik ve sofralik zeytin hasadina baslanmasiyla birlikte zeytinyagi fabrikalarinda yogunluk olustu. Sabahin ilk isiklariyla birlikte asirlik zeytin agaçlarindan toplanan zeytinler, kentin çesitli noktalarinda bulunan fabrikalarda zeytinyagi yapiliyor. Düsük rekolte nedeniyle litre fiyati 220 TL’den baslayan zeytinyagi, üreticisinin yüzünü güldürdü.

"Rekoltenin çok düsük olmasindan dolayi fiyat artislari meydana geldi"

Bölgenin önemli geçim kaynaklarindan olan zeytinde hasadin sonlarina yaklasildigini söyleyen Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Güven Özdemir, ‘‘Hasadin devam ettigi sehirde zeytinyagi fabrikalari da tam kapasite olarak 24 saat çalisiyor. Bu sene de rekoltenin çok düsük olmasindan dolayi fiyat artislari meydana geldi ve çiftçinin de yüzü güldü’’ dedi.



"Hasat ve zeytinyagi mesaisi devam ediyor"

Zeytin hasatlarinin devam ettigi kentte fabrikalarin 24 saat çalistigini söyleyen zeytinyagi fabrikasi isletmecisi Mehmet Hosaf, "Hasat 28 Ekim’de basladi ve hiç durmadan devam ediyor. Tanenin yaga yolculugunu fabrika olarak yapiyoruz. 7 gün 24 saat hiç durmadan fabrika olarak tam kapasite ile çalisiyoruz’’ diye konustu.



"Rekolte düsük ama zeytinyagi verimi yüksek"

Hasadin az, fiyatlarin da yüksek oldugunu söyleyen çiftçi Ali Kürkçüoglu, “Yok yilinda hasadina basladik ama zeytinde yag verimi yüksek oldugu için bizleri de mutlu edecek sekilde tenekelerimiz yaglarla doldu ve çok mutluyum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile