Zeytinyağı Vücutta İltihaplanmayı Baskılıyor Ankara

-ZEYTİNYAĞI VÜCUTTA İLTİHAPLANMAYI BASKILIYOR ANKARA (A.A) - 20.04.2010 - BİLİM ADAMLARI, AKDENİZ TARZI BESLENMENİN SAĞLIĞA İYİ GELMESİNİN ALTINDA Y

 

-ZEYTİNYAĞI VÜCUTTA İLTİHAPLANMAYI BASKILIYOR

ANKARA ( A . A ) - 20 . 04 . 2010 - Bilim adamları , Akdeniz tarzı beslenmenin sağlığa iyi gelmesinin altında yatan nedeni buldu .

Bilim adamları zeytinyağının kullanıldığı yemeklerle beslenmenin , vücutta iltihap oluşumuna yol açan genlerin bastırılmasını sağladığını ve böylece kalp hastalıkları gibi sorunları azalttığını saptadı .

Araştırmaya göre , iltihaba yol açan genleri bastırmada , zeytinyağında bulunan karbolik asit ( fenol ) rol oynuyor . Akdeniz mutfağı başta zeytinyağı olmak üzere balık , sebze ve meyveden oluşuyor . Akdenizliler kırmızı et ve mandıra ürünlerini az tüketiyor .

Araştırmanın başkanı İspanya ' daki Cordoba Üniversitesinden Francisco Perez-Jimenez , " Bu bulgular , iltihapla beslenme biçimi arasındaki ilişkiyi güçlendiriyor ve sağlık üzerindeki en temel etkinin , sızma zeytinyağı kullanımından geldiği yolunda delil sağlıyor " dedi .

Perez-Jimenez , bu beslenme biçiminin bağışıklık sistemi hücrelerinin faaliyetlerini daha az zararlı bir duruma getirebileceğini söyledi .

İltihap , damar sertliği ve tıkanıklığı gibi durumları tetikleyebiliyor . Damar sertliği de tansiyon ve kalp hastalıklarına yol açabiliyor .

Akdeniz diyeti kalp hastalıklarından korumanın yanı sıra 2 . tip şeker hastalığı , Alzheimer ve depresyon riskini önleyebiliyor .

20 . 04 . 2010 12 : 04 : 50
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile