ZIÇEV'den KIGDER'e Tesekkür Plaketi

ZIÇEV'den KIGDER'e Tesekkür Plaketi

Zihinsel Yetersiz Çocuklari Yetistirme ve Koruma Vakfi (ZIÇEV) Kayseri Sube yönetimi tarafindan Kadin Isbirligini Gelistirme Dernegi’ne (KIGDER) tesekkür plaketi verildi.

KIGDER Kayseri Subesi’nde gerçeklestirilen plaket takdimine KIGDER Baskani Sema Karaoglu ve yönetimi, ZIÇEV Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Serbetçioglu ile Ülkü Özcan ve ZIÇEV üyeleri katildi.

Kaynastirma politikalari ile ZIÇEV ögrencileri ile koro kurup konser verdiklerini söyleyen KIGDER Baskani Sema Karaoglu, “Bugün, ZIÇEV Kayseri Subesi Kadin Isbirligi Gelistirme Dernegi’ne tesekkür ziyaretinde bulundular. Bu ziyaretten dolayi çok memnun olduk. Biz son 4-5 yildir sanirim 4 konser verdik. Kaynastirma politikalari baglaminda ZIÇEV’deki ögrencilerimizle beraber koro kurup, konserler verdik. Kaynastirma politikalari da degisik yetenekte ve ihtiyaçta olan bireylerin bir arada egitim alarak sosyal anlamda topluma katilmasini saglamaktir. Bu yolla hem özellikle engelli bireylerin toplumsal birlesmesini sagliyor bu politikalar hem bu bireylerin özgüvenlerini kazanmasina destek veriyor. Hem de diger tüm bireylerin birbirinden ögrendikleriyle deneyim kazanmalarini sagliyor. Biz bu kaynastirma politikalarini kendimize siar edinerek, ZIÇEV ile birlikte yillardir bu koro ve müzik çalismalarini yapiyoruz. Bundan dolayi da hem toplumsal farkindaligi arttiriyoruz hem bu konuda toplumun ve bireylerin bu konuya daha duyarli ve kabul edilebilir hale gelmesine destek verdigimizi düsünüyoruz. Çünkü bu tür kaynastirma politikalari kapsaminda yapilan çalismalar hem toplumsal kapsayiciligi arttiriyor hem de her bireyin esit firsatlara ulasmasini destekliyor. Bu konuda simdiye kadar bize destek veren, çalismalarimiza destek veren tüm kurum, kurulus ve bireylere ayrica tesekkürü bir borç bilirim” dedi.

ZIÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Metin Serbetçioglu da, “ZIÇEV, 40 yili askin bir süredir Zihinsel Engelli Çocuklari Yetistirme ve Koruma Vakfi olarak faaliyet göstermektedir. Biz de Kayseri’deki subemizde özveri ile çalismaktayiz. Yapilan çalismalarimizda sivil toplumdan bu tip desteklerin bize çok faydasi oluyor. Sag olsunlar KIGDER ve degerli baskanimiz Sema hanim yillardir bu konuda bize çok destek oldular. Hem çocuklarimizla birlikte çalisiyorlar hem de destek oluyorlar. Hem de bize maddi manevi destekleri sagliyorlar bu sekilde. Bütün yaptiklari çalismalar için kendilerine çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

ZIÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Özcan ise, “Isinizi gücünüzü birakip korodaki bütün KIGDER’li arkadaslarimiz ve siz çocuklarimizla birlikte en az 2-3 saat emek vermeniz bizim için çok kiymetli. Ayrica toplumda olusturdugunuz farkindalik da çok önemli bizim için çünkü ZIÇEV için gerçekten önemli olan bu çocuklarin varligini topluma anlatmak ve bu çocuklar için neler yapabilecegimizi hep birlikte elimizi tasin altina koyarak ilerlemek. O yüzden bizim için çok kiymetlisiniz” dedi.

Konusmalarin ardindan ZIÇEV yönetimi ve üyeleri tarafindan KIGDER Baskani Sema Karaoglu’na plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile