Zile'de Pire Istilasi

Zile'de Pire Istilasi

Tokat’in Zile ilçesindeki bir mahalleyi pireler istila etti. Belediyenin yetersiz müdahalesi nedeniyle pireler mahalle sakinlerini canindan bezdirdi.

Tokat’in Zile ilçesinde bulunan Tarim Kredi Kooperatifine ait depolarda iddiaya göre geçen yildan kalan ay çekirdekleri pirelendi. Havalarin sicak gitmesi nedeniyle depolardaki pireler hizla yayildi. Zile Belediyesi Zabita Müdürlügü ekiplerinin yetersiz denetimi ve park bahçe müdürlügü ekiplerinin de ilaçlamada yetersiz kalmasi nedeniyle Zincirli Süfla mahallesini pireler istila etti. Dilekçe veren mahalle sakileri sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.

“Dilekçe verdigimiz halde çözüm alinmadi”

Mahalledeki pire istilasi hakkinda bilgi veren Zincirli Süfla Mahallesi Muhtari Yunus Emre Acar; “Tarim kredi kooperatifi mahalle sinirlarimizda oldugu için geçen yildan kalan ay çekirdegi bu zamana kadar beklemektedir. Su an mevcut depolardadir. Ay çekirdeginin bitlenmesinden dolayi çevredeki evlerde yasayan insanlarin sagligi etkilendigi için çok rahatsiz oluyor. Buna acil bir önlem alinmasini istiyoruz. Gereken mercilere duyurulur. Mahalle sakinlerimizden imza toplayip gerekli mercilere verdik. Tarim Kredi Kooperatifine de dilekçe verdik hala bir önlem alinmadi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile