Zimmetine 5 Milyon TL Geçiren Bankaciya 8 Yil 9 Ay Hapis Cezasi

Zimmetine 5 Milyon TL Geçiren Bankaciya 8 Yil 9 Ay Hapis Cezasi

Eskisehir’de çalistigi özel bir bankanin müsterilerine ait 5 milyon 331 bin lirayi hesabina geçirdigi gerekçesiyle yargilanan kadin çalisan hakkinda 8 yil 9 ay hapis cezasina karar verildi.

Eskisehir’de özel bir bankanin sube müdürü olarak görev yapan Ayse Pelin Ü., Il Emniyet Müdürlügüne bagli Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yapilan incelemenin ardindan zimmetine para aktardigi gerekçesiyle gözaltina alindi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Ayse Pelin Ü., ‘Zimmet’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma ile tutuklu sanigin banka hesaplarinda yapilan incelemede, 5 milyon 331 bin 852 lirayi zimmetine geçirdigi ve izinsiz sekilde müsterilerin hesaplarinda toplamda 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 euro ve 120 bin dolar tutarinda usulsüz islem gerçeklestirdigi belirlendi. Sorusturma sürecinde Ayse Pelin Ü.’nün, kendi hesaplarina aktardigi 5 milyon 331 bin 852 lirayi da çalistigi bankaya geri ödedigi ögrenildi.

Eskisehir 2’nci Agir Ceza Mahkemesinde 12 yildan 21 yila kadar hapis cezasiyla yargilanan tutuksuz sanik Ayse Pelin Ü. hakkinda son karar verildi.

Mahkeme heyeti, Ayse Pelin Ü.’nün tekrar tutuklanmasina karar vererek, 8 yil 9 ay hapis cezasina hükmetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile