Zincidere 100. Yil Mesire Alaninda Büyük Gün Yarin

Zincidere 100. Yil Mesire Alaninda Büyük Gün Yarin

Talas Belediyesinin önemli projelerinden biri olan Zincidere 100. Yil Mesire Alani 3 Mayis Çarsamba günü saat 14.00’te düzenlenecek törenle hizmete açilacak. Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki’nin yani sira sehir protokolünün de katilimiyla gerçeklesecek Zincidere 100. Yil Mesire Alani, ‘100. Yil’ adi verilen ilk tesis unvanina sahip olacak.



Iki yil önce Milli Savunma Bakanligi ile Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi arasinda mekik dokuyarak 56 bin metrekarelik alanin tahsisinin Talas Belediyesine geçmesini saglayan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’in önemli projelerinden olan Zincidere 100. Yil Mesire Alani kapilarini açmaya hazir. En zor iklim sartlarinda bile bir yandan gölet ve etrafinda düzenleme çalismalari sürerken diger yandan da tesis ve binalarin insasi hummali sekilde devam etti. Son olarak gölete su tasiyan sulama kanallari ve etrafinin 10 yildir yapilmayan temizlik çalismalari da gerçeklestirilerek gölete daha fazla su gelmesi saglandi. Mesire alaniyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, içerisinde çok sayida faaliyetin yer alacagi tesisin, sehrin vazgeçilmezi arasina girecegini söyledi.

Baskan Yalçin, mesire alanindan 7’den 70’e her yas grubundaki vatandasin rahatlikla yararlanabilecegi belirterek, “Piknik yapmak isteyenlerden yürüyüs yapmayi hedefleyenlere, gölet manzarasi seyretmek isteyenlerden ata binmek isteyenlere kadar çok sayida faaliyetin yapilacagi bir alan tamamlandi. Ayrica yavrularimizin da ziyaret edebilecegi mini bir hayvanat bahçesi yapildi. Kisaci buraya gelen vatandaslarimizin gönlünce dinlenip yorgunluklarini atabilecegi bir alan yapilmis oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilini yasadigimiz su günlerde bir tesise ’100. Yil’ adinin verilmesine dair karari Talas Belediye Meclisinde ilk biz aldik ve simdi de adi ’100. Yil’ olan ilk tesisi açmanin gururunu yasiyoruz. Simdiden bu muhtesem mesire alani Kayseri’ye ve Talas’a hayirli olsun.” dedi.



MESIRE ALANINDA NELER OLACAK?

Içerisindeki ördekler ve adanin da yer aldigi 19 bin metrekare yüzey alanina sahip göletle birlikte 56 bin metrekarelik Zincidere 100. Yil Mesire Alaninda restorandan mescid, lavabo, amfi tiyatro, kafeterya, bebek bakim odasina; seyir iskelesinden, teras, yemek pisirme alani, oturma alani ve kamelyalardan piknik alanlarina kadar birçok hizmet sunulacak. Ayrica gölet etrafinda bin metre yürüyüs yolu ile 2 bin 500 m bisiklet parkurunun yani sira binicilik için at yolu da olusturulan alanda gölet üzerinde su oyunlariyla muhtesem bir görsel sölen de sunulacak. Gölet de ayrica kayiklar ve yelkenliler bulunuyor.

ÜCRETSIZ OTOBÜS SEFERLERI

Törene katilacak olan vatandaslar için çesitli noktalardan ücretsiz otobüs seferleri de düzenlenecek. Buna göre saat 13.00’ten itibaren Mevlana Mahallesi Hulusi Akar Bulvari 6. Etap, Papatya Caddesi-Poyraz firini önü, Karasu Caddesi-Halil Bayraktar Cami karsisi, Sehit Fatih Duman Caddesi-Seyit Burhaneddin Yurdu, Mehmet Timuçin Caddesi-Anayurt Sali Pazari, Anayurt Meydan; Yenidogan Mahallesi TOKI karsisi-Hunat Hatun Kiz Ögrenci Yurdu önü, Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleskesi karsisi, Halef Hoca Caddesi-Kizilay önü, Grosmarket karsisi; Yogunburç Han Cami yani, Yamaç Parasütü Inis Alani, Atatürk Bulvari Gevher Nesibe Kiz Ögrenci Yurdu önü, 7/24 Kütüphane karsisi, Dedeoglu Cami yani-Osmanli Evi önü ve Talas Belediyesi önünden araç kaldirilacak. Ayrica kirsal mahallelerden de katilmak isteyen vatandaslar için otobüs seferleri düzenlenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile