Zipkinla Avlanirken Buldugu Küp Sahil G'üvenlik Ekipleri Gözetiminde Çikartildi

Zipkinla Avlanirken Buldugu Küp Sahil G'üvenlik Ekipleri Gözetiminde Çikartildi

Antalya’nin Finike ilçesinde yillardir amatör olarak zipkin ile balik avlayan vatandas, 5 metre derinlikte antik küp bulmanin heyecanini yasadi. Sahil Güvenlik ekipleri gözetiminde çikartilan küp incelemeye alindi.

Antalya’nin Finike ilçesinde yasayan Engin Kelemençe (42), amatör olarak 12 yildir su altina dalarak balik avliyor. Finike Hükümet Konagi açiklarinda dalis gerçeklestiren Kelemençe, 5 metre derinlikte antik küple karsilasinca büyük heyecan yasadi. Küpün yarisina kadar gömülü oldugu kumlari eliyle temizleyen Kelemençe, tek parça halinde ve oldukça agir olan küpün yerini isaretleyip, Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. Kelemençe, daha sonra Sahil Güvenlik ekipleri ile birlikte tekrar dalis yaparak küpün çikarilmasina öncülük etti. Küp incelenmek üzere Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri tarafindan teslim edildi. Küpün önümüzdeki hafta içerisinde müze müdürlügü ekipleri tarafindan incelenecegi ögrenildi.

"Küpü bulunca heyecan sardi"

O anlari anlatan Engin Kelemençe, “Zipkinla avlaniyordum küp buldum. Küpü bulunca heyecan sardi, kumun altinda bütün gibi gözüküyordu. Yüzeysel açtim, zorladim biraz. Agir olunca alamadim. Daha sonra samandirami sabitledim, Sahil Güvenlige bildirdim. Onlar da hemen Kültür Bakanligi ile iletisim sagladi, bir an önce çikarma islemlerine basladik. Çok akinti olan ve balikçilarin aktif oldugu bir bölgede buldum. Kumluk bir bölge, sürekli üstü kapaniyor. O yüzden güvenli bir sekilde aldik. Sahil Güvenlik aldi götürdü, ben görevimi yaptim. Vicdanen rahatim, umarim güzel bilgiler aliriz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile