Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, fakültedeki toplantıda yaptığı konuşmada, üniversitenin alt ihtiyaçlarına yeni yeni sahip olmaya başladığını söyledi.
TÜBİTAK projelerinin önemine dikkati çeken Laçiner, "TÜBİTAK'tan bir çevre üniversitesinin proje alabilmesi gerçekten çok zordu. Çok sevindirici bir durumdur ki 2014 Aralık ayındaki veri 30'du. Bunun üzerine 2'si bu fakülteden olmak üzere birkaç arkadaşımızın projeleriyle 30 rakamının üzerine çıkmayı yine başardık. Son 3 yıldır 30'un üzerinde proje almayı başarıyoruz. Bu rakam inanın köklü, büyük, saygın dediğimiz pek çok üniversitenin rakamlarından iyi durumda" dedi.
Laçiner, dünyada ilk 500 üniversite arasına girmenin önemli ve prestijli hale geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki listelerin ortalamasını aldığımızda ÇOMÜ en az 1000-1500 arasında görünüyor. Scimago dediğimiz oldukça popüler olan İspanya merkezli bir listeleme firmasına göre ise 2009'da üniversitemiz 1025. sıradayken istikrarlı bir yükselmesi var. 4 yıl önce göreve geldiğimizde ÇOMÜ'yü Cambridge yapmak istediğimiz şeklinde bir ifade kullanmıştım ama bu ifadelerim yanlış aksettirildi. Türkiye'nin Cambridge'i olmalıyız şeklindeydi. İlk hedefin bu olması lazım. Türkiye'nin en iyi 1. lig üniversiteleri arasında ÇOMÜ'nün de olması gerekir. Çevre üniversitesi olmaktan çıkmamız lazım. Bir kurumun, bir insanın bir iddiası yoksa o canlı bir organizma bile sayılmaz."
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur ise görevde olduğu dönemde yapılanlarla ilgili sunum yaptı.
Ziraat Fakültesi'nin Akademik Kurul Toplantısı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi'nin akademik kurul toplantısı yapıldı.