Ziraat Odasından Çiftçilere Öneriler

Ziraat Odası Düzce Başkanı Ramazan Öztürk destekleme ödemelerinden faydalanan çiftçilere bazı önerilerde bulundu

Ziraat Odası Düzce Başkanı Ramazan Öztürk destekleme ödemelerinden faydalanan çiftçilere bazı önerilerde bulundu. Öztürk çiftçilere, aldıkları parayı ilaç, tohum, gübre ve mazot gibi tarımsal gereçlerin temininde kullanmalarını önerdi.
Yürütülen olumlu fındık politikası için çiftçiler adına hükümete teşekkür eden Öztürk şöyle konuştu: "Hükümetin 1 Eylül'deki fındık açılımı ile 23 Mart'ta çiftçilerimize Düzce'de 54 milyon lira para dağıtıp, fındık üreticilerimizin ekonomik olarak rahatlamasını sağladığı. Ayrıca 1 Nisan 2010 tarihine kadar piyasaya fındık sürmeyerek fındık fiyatlarının düşmesine sebep olduğu için çiftçilerimiz adına hükümetimize teşekkür ediyoruz."
Öztürk çiftçilere, aldıkları parayı tarımsal gereçlerin temininde kullanmalarını tavsiye ederek, "Çiftçilerimizin aldıkları bu parayı doğru yerde yani ilaç, tohum, gübre, mazot alımında kullanmaları menfaatleri icabıdır" dedi.
Alınan paranın tarım sigortasında da değerlendirilebileceğine dikkat çeken Öztürk "Tarsim Tarım Sigorta Kanunu ile ilgili olarak da yüzde 50 devlet teşvikli ürünlerimizi sigorta yaptırabiliriz. Don, dolu, rüzgar, yangın gibi afetlerden korunmak için mutlak sigorta kapsamına girmeliyiz. Ayrıca makina ekipman desteği müracaatları devam etmekte olup, bu yıl çiftçilerimizin olağanüstü talepte bulunmaları bizi sevindiriyor. Müracaatlar 3 mayıs tarihine kadar sürecek" diye konuştu.
Öztürk Düzceli çiftçilere örgütlenin çağrısında bulunarak, "Devletimizin verdiği desteklerin bundan böyle veya kooperatifler bünyesinde olduğundan çiftçilerimizin örgütlenmesi, tarımsal amaçlı kooperatif kurarak süt sığırcılığı, seracılık gibi projelerden istifade etmeleri dileğiyle. Tüm çiftçilerimizin 2010 yılını bol bereketli geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile