İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Hrant Dink cinayeti davasında tanıklık ettiği sırada Malatya Yayınevi Cinayetleri'yle ilgili bilgi sahibi olduğunu söylemesi üzerine mahkeme heyeti yayınevi cinayeti davasında tanık olarak dinlenmesine karar verilen Özen, 1997 ile 2005 yılları arasında JİTEM'de gayri resmi istihbarat elemanı olarak çalıştığını iddia etti.
Başka bir suçtan Amasya Cezaevi'nde tutuklu bulunan Özen, "JİTEM adına gayri resmi çalıştığı yıllarda Veli Küçük, Levent Ersöz ve Muzaffer Tekin'le irtibatlı çalıştım. Misyonerlik faaliyetlerinin yoğunlaştığı 2003-2005 yılları arasında, Jandarma Bölge Komutanı ve İnönü Üniversitesi rektörü misyonerlik faaliyetlerini takip ediyordu. Mevcut iktidarı zayıflatarak zor durumda bırakmaya yönelik acil ve normal düzeyde kodlamalar yaparak eylemler yapmayı dile getiriyorlardı." dedi.
Özen, davanın 20 Ağustos'ta görülen duruşmasında Cumhuriyet Başsavcısı'na verdiği ifadede "1997 ile 2005 yılları arasında JİTEM adına çalıştım. Çalıştığım bu süre zarfında Muzaffer Tekin ve kod adları Yusuf ve Şiran olan şahıslardan mevcut iktidarı zayıflatmaya ve zor durumda bırakmaya yönelik eylemler planlandığını bilmekteydim. Bu eylemlerin içerisinde Malatya'da misyonerlik faaliyetlerinin yoğunlaştığı ve bu nedenle acil veya normal düzeyde kodlamalar yapılmak suretiyle buralarda eylem yapılacağı dile getiriliyordu." demişti.
OLAYIN GELİŞİMİ
Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı. Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklu sanık Emre Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadenin ardından, olayın azmettiricileri olduğu gerekçesiyle Bülent Varol Aral ve Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki tutuklanmıştı. Yelki ve Aral, daha sonraki duruşmalarda tahliye edilmişti.