Zirve Üniversitesi'nden Yemen Sağlık Sistemine Destek

Zirve Üniversitesi İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi işbirliğinde Yemen Sağlık Bakanlığı üst düzey yöneticilerine eğitim programı düzenlendi.

Zirve Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Yemen Sağlık Bakanlığı'nın talebi üzerine başkent Sana'da gerçekleştirilen eğitim programında sağlık reformları, modern hastane yönetim eğilimleri, Türk sağlık reformları, sağlık hizmetleri kalitesi konuları ve dünyada yaşanan sağlık reformu tecrübeleri ele alındı.

Zirve Üniversitesi tarafından organize edilen programda Zirve Üniversitesi Rektörü ve Sağlık Ekonomisi ve Politikası Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Kısa ve Zirve Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fevzi Akıncı konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Adnan Kısa, eğitim çalışmalarıyla mesleki anlamda bölge ülkeleri arasında uluslararası düzeyde ileri işbirliği ve ortaklıklar oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Kısa, ''Tecrübelerimizi ve dünyada yaşanan gelişmeleri Yemen yetkilileriyle paylaştık. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde bulunan ''Uzaktan Eğitim Sağlık Kurumları İşletmeciliği'' lisansüstü programlara Yemen Sağlık Bakanlığı yetkililerini de dahil etmeyi planlıyoruz'' dedi.

Yemen Sağlık Bakanı Dr. Ahmed Kasım El Anisi ise Türkiye'nin sağlık sektöründe gerçekleştirdiği reformları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Türk yetkililerden Yemen'e teknik destek anlamında yardım beklediklerini söyleyen Anisi, ''Bu eğitimlerin sürekliliğini bekliyoruz. Zirve Üniversitesi ve SESRIC yetkililerine göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Muhabir: Adem Yılmaz

Yayıncı: Mehmet Öztaş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile