Zirvedekilerle Buruciye Buluşmaları Etkinliği

Sivas Valisi Alim Barut, lise öğrencileriyle bir araya geldi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün Tarihi Buruciye Medresesi'nde düzenlediği Zirvedekilerle Buruciye Buluşmaları adlı etkinliğe Sivas Anadolu Lisesi'nden 30 öğrenci katıldı.

Barut, etkinlikte yaptığı konuşmada, Yozgat'ta dünyaya geldiğini, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta kaymakam adayı olarak göreve başladığını dile getiren Barut, hayatının önemli dönüm noktalarını ve prensiplerini anlattı.
Barut, eğitimin önemli olduğunu vurguladı.
Öğrenciler Barut'a resmi bulunan bir tablo ve çiçek takdim etti.
- Soma'daki maden faciası
Programın ardından Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasına ilişkin de konuşan Barut, büyük milletlerin sevinçte ve kederde bir arada olması gerektiğini söyledi.

Olay nedeniyle çok üzgün olduğunu belirten Barut, "Dua ediyorum, inşallah ölü sayısı şu an ki açıklanan rakamda kalır. Bu olay hepimizi çok yaraladı" dedi.

Hükümetin milli yas ilan ettiğini ve Sivas'ta da bu yönde tedbirler alındığını kaydeden Barut, "Bunlar teselli, acımız büyük, milletimizin başı sağ olsun. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Hayatını kaybeden şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile