'Ziyafet Sofrasi' Van'da Büyük Begeni Topladi

'Ziyafet Sofrasi' Van'da Büyük Begeni Topladi

Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün organizasyonuyla sahneye uyarlanan Osman Nuri Topbas’in eseri olan “Ziyafet Sofrasi” isimli tiyatro oyunu büyük begeni topladi.

Ahmet Kemal ve Mehmet Kemal karakterlerinin karinlarini doyurmak için gittikleri dergâhta yasadiklari dönüsümü konu edinen oyunda, ikilinin dergâh serüvenleri komik bir dille sahneye aktarildi. Soguk bir kis gününde Üsküdar’da yolu bir dergâha karnini doyurmak için gelen Ahmet ve Mehmet’in manevi bir ziyafetle karsilasmalari ile yeni bir hayati tanimasini konu edinen oyununun yönetmenligini Osman Dogan yaparken; Yunus Emre Obut, Ismail Volkan Ceylan, Ismail Emre Biliciler ve Osman Dogan isimli oyuncular da görev aldi. Izleyicilere eglenceli anlar yasatan 90 dakikalik oyun, Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Van Gençlik ve Spor Il Müdürü Arif Özsoy, “Medeniyetimizin ve güzel ülkemizin fikir ve düsünce hayatina katki yapan tüm degerlerimizi elimizden geldigince Vanli gençlerimizle bulusturmaya devam edecegiz. Bu aksamda özel bir oyunumuzu gençlik merkezi ve yurtlarimizda kalan gençlerimizle bulusturduk. Ziyafet Sofrasi isimli tiyatro oyunumuza bekledigimizin çok üstünde bir seyirci kitlesinin katilim saglamasi, gençlerimizin böyle güzel ve hayatimiza yön verecek bir konuyu ele alan bu güzel ve bir o kadar da anlamli tiyatro oyununa bu denli yogun bir katilim saglamasi bizi sevindirdi. Tüm gençlerimize, misafirlerimize ve bu tiyatro oyununun ilimizde sahne almasinda emegi geçen tüm herkese ilimiz adina çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile