Zonguldak İhl‘nin Mezunlar Gününde Çim Saha Açılacak

Zonguldak’ın ilk çim sahaya sahip okulu olan Anadolu İmam-Hatip Lisesi‘nde (İHL) eski mezunlar için 20. buluşma programı düzenlenecek.

Zonguldak’ın ilk çim sahaya sahip okulu olan Anadolu İmam-Hatip Lisesi‘nde (İHL) eski mezunlar için 20. buluşma programı düzenlenecek.

Ayrıca, okulun çevre düzenlenmesi, boyanması ve çim saha düzenlemesinde işçi gibi çalışan okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Hıdır, okul yönetimi ve öğretmenlerin takdirini kazandı. Hıdır, öğrencilerine kaliteli eğitim verme ve sportif faaliyetler yapma imkanı için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirtti.

Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız, her yıl büyük heyecanla geçen mezunlar gününde, kendi imkânlarıyla kentte çim saha düzenlemesine sahip ilk lise olmanın coşkusunu yaşayacaklarını söyledi. Cansız, “Okulumuz ve yurtlarımızın önündeki toplam 4 bin 500 metrekarelik 9 hissenin 5’ini aldık, 4 hisseyi almak için görüşmelerimiz sürüyor. Bu sahayı geçen yıl aldık, kendi imkânlarımızla çim saha yaptık. Öğrencilerimizin sportif ve sosyal faaliyetleri için son derece önemli bir yerdir. Ayrıca, çim saha yapılırken okul aile birliği, imam hatip lisesi derneği ve Zimder’den yardım aldık.” dedi.

Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğinin altını çizen Cansız, şunları söyledi: “Okulumuzun personeli ve öğrencilerinin bizzat çalışmalara katılmasıyla alan bu hale geldi. Eskiden burası kamyon durağı gibi kullanılıyordu. Her şeyi devletten beklememek gerekiyor. Derneklerin, öğrencilerin ve personelin yardımıyla bu yapıyı oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Okul Müdürü Cansız, 150’si kız olmak üzere 300’ü yatılı, toplam 600 öğrenciye sahip olan okulun bir külliye gibi eğitim, öğretim ve sportif faaliyetlerini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

ZİMDER’DEN MEZUNLAR GÜNÜNE DAVET

Zonguldak İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ZİMDER) Başkanı Hüdaverdi Şen, geleneksel hale getirilen Mezunlar Günü‘nün, bu yıl 3 Temmuz Pazar günü 20’ncisini gerçekleştireceklerini belirterek, “Bundan 20 yılı aşkın bir zaman önce, büyüklerimizin hasbi düşüncelerle kurdukları Zonguldak İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği‘nin son 6 yıldır yönetimini üstlenmiş durumdayız. 6 yıldır ilimizde derneğimizin tüzüğü doğrultusunda sosyal, kültürel, eğitsel bir çok etkinliği başarıyla organize etmeye çalıştık. Geçmiş yönetimlerden bize miras kalan Mezunlar Günü etkinliğimiz ise yılda bir gün heyecanla gerçekleşmekte, katılım her geçen gün artmakta, içerik her geçen yıl zenginleşmektedir. Bu günümüze ülkemizin dört bir yanından mezunlarımız, mensuplarımız, okulumuzda görev yapmış öğretmenlerimiz katılmakta, son yıllarda ise yurt dışından katılımlar artarak devam etmektedir. Zonguldak İmam Hatip Lisesi bahçesinde saat 10.30‘da başlayacak olan programımıza tüm mezun, mensup ve gönüldaşlarımızı davet ediyoruz.” dedi.

Şen, Mezunlar Günü dolayısıyla Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ile bir görüşme yapıp, aynı gün kan bağışında bulunulacağını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile