Alapli Özel Egitim Uygulama Okulu 2’nci ve 3’ncü kademelerince okul bahçesinde düzenlenen programda, ögrencilerinin engelli haklari, Alapli bölgesinin tarihi, içme suyu artima sisteminin çalisma mantigi, otizmde saglikli beslenmenin önemi, geleneksel oyunlari, çevreci oyuncaklar, çevre dostu, özel egitimde kullanilabilecek iletisim kartlari gibi konularda hazirladiklari projelerin okulda açilan TÜBITAK 4006 Bilim Fuari’nda sergilendi. Alapli Kaymakami Vedat Yilmaz ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Cevat Çevik ile Alapli Özel Egitim Uygulama Okulu Serkan Darol Müdürü tarafindan açilan fuarda ögrenciler projelerini tanitti.
Alapli Ilçe Milli Egitim Müdürü Cevat Çevik ise, “Yaptigimiz tüm çalismalarda öncelikli olarak hedefimiz çocuklarimizin iyi ve yeni seyleri kendi çabalariyla ögrenmelerini saglamak. Bu da en güzel sekilde bu projelerle üretilmekte” diye konustu.
Alapli Özel Egitim uygulamali görevli Ögretmen ve ögrenciler, çevrenin korunmasi çerçevesinde yürüttükleri projelerle önemli basarilara imza atti.
Ögrenciler, proje dogrultusunda plastik çöp kutularinin tamamen kaldirildigi okulda, sinif, koridor ve bahçeye birakilan kutularda, kullandiklari pet siseleri Evden ve çevrelerinden topladiklari geri dönüsüm malzemelerini okula beraberinde getiren ögrenciler, farkindalik amaçli yaparak pet siseleri ekonomiye kazandirmaya basardilar.
Amaç fikirlerin ögrencilerden çikmasi
Özel Egitim Ögretmeni Aysenur Tobaç, “Atiklardan geri dönüsüm kutusu, farkindalik amaçli yaptik. Önce Çocuklarimizin geri dönüsümünü anlattik. Evden pet siselerini getirmelerini istedik ve sadece pet siselerden yaptik. Sorumlu sahibi oldular evlerden bana pet ögrenciler ve Ögretmenler farkindalik olmasi için siseleri getirdiklerini söylediler. Bizlerde çok mutlu olduk. Çocuklarimizla bu pet siselerimizi birlestirdik ve sise formunu vermeye çalistik. Böylelikle yaptigimiz siselerle farkindalik yaptigimizi düsünüyoruz.” Açiklamasinda bulundu.
Zonguldak'in En Özel 'TÜBITAK 4006 Bilim Fuar' Projesi
Zonguldak’in Alapli Özel Egitim Uygulamali Okulu ögrencileri tarafindan hazirlanan bilimsel ürün ve projeler, okulda açilan TÜBITAK 4006 Bilim Fuari’nda farkindalik olusturmak için tonlarca plastik yeniden degerlendirilmek üzere atiktan plastik geri dönüsüm kutusu yaptilar.