Zonguldak'ta Bayram Coskusu

Zonguldak'ta Bayram Coskusu

Zonguldak’ta Kurban Bayrami coskusu yasandi. Namaz sonrasi vatandaslar birbirleriyle bayramlasti.

Zonguldak’ta Kurban Bayrami dolayisiyla vatandaslar camilere akin etti. Vaazlarin ardindan bayram namazi kilindi. Vatandaslar adeta camilere sigmadi. Yogun katilim gösterilen bayram namazi kilinarak tekbirler getirildi.

Hutbede, " Dünyalik bütün makamlardan siyrilarak omuz omuza verdik, Rabbimizin divanina durduk. Bayram namazimizi hep birlikte husu içinde eda ettik elhamdülillah. Birazdan da bizleri Rabbimize yaklastiracak, O’nun rizasina ulastiracak olan kurbanlarimizi besmeleler, tekbirler ve dualarla eda edecegiz insallah. Cenâb-i Hak, bütün ibadetlerimizi dergâh-i izzetinde kabul buyursun. Maalesef bu bayramda da Gazzeli kardeslerimiz mahzun kalmaya devam ediyor. Tarihin sahit oldugu en büyük vahsetlerden birini uygulayan zalimler, bütün dünyanin gözü önünde kadin, çocuk, yasli demeden kardeslerimizi katlediyor. Zalimlerin yenilecegi, mazlumlarin zafere ulasacagina olan inancimiz tamdir. Bize düsen, bu katliami durdurmak için insani ve vicdani sorumluluklarimizi yerine getirmek, dogru yerde durmaktir. Yüce Rabbimden kurban bayramini;

ruhlarimiza dirlik, kalplerimize huzur, bedenlerimize afiyet, hanelerimize bereket, mazlum ve masum cografyalarin kurtulus vesilesi kilmasini niyaz ediyorum" ifadelerine yer verildi.

Bayram namazi sonrasi vatandaslar birbirleri ile bayramlasarak Kurban Bayrami’ni tebrik etti. Cami çikislarinda vatandaslara lokum ve seker ikram edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile