Zonguldak'ta Narkotimler Uyusturucu Ticareti Yapan Çeteyi Çökertti Açiklamasi 9 Tutuklu

Zonguldak'ta Narkotimler Uyusturucu Ticareti Yapan Çeteyi Çökertti Açiklamasi 9 Tutuklu

Zonguldak’ta uyusturucu operasyonu düzenleyen Narkotik ekipleri, suç sebekesini çökertti. Uyusturucu madde ticareti yaptigi tespit edilen çete üyelerinden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre Zonguldak Cumhuriyet Bassavciligi ile Il Emniyet Müdürlügü; uyusturucu madde ticareti yapan suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan "Uyusturucu veya Uyarici Madde Ticareti Yapma", "Uyusturucu veya Uyarici Madde Kullanilmasini Kolaylastirmak", "Özendirmek veya Bu Nitelikte Yayin Yapmak", "Suç Islemek Amaciyla Örgüt Kurma", "6136 Sayili Atesli Silahlar ve Biçaklar ile Diger Aletler Hakkinda Kanuna Muhalefet" ve "Görevi Yaptirmamak Için Direnme" suçlarina yönelik uzun süren çalismalar sonucunda suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.



Takma isimlerle hareket ettikleri ortaya çikti

Zonguldak merkezli yürütülen operasyonda suç sebekesinin takma isimler kullandigi ayrica Zonguldak ve Istanbul’da birlikte hareket eden çetenin isledigi birçok suç tespit edildi. Istanbul’da faaliyet yürüten Zonguldak’a uyusturucu madde satisi yapan 4 süpheli ile temin ettikleri uyusturucu maddelerini Zonguldak’ta üniversite bölgesinde satmaya çalisan 11 süpheli Narkotim ekiplerince yakalandi.

Operasyonda suç örgütünden bir 750 gram uyusturucu madde, 198 adet kenevir bitkisi, 145 adet mermi, 63 adet uyusturucu kullanma aparati, 14 adet uyarici hap, 7 adet biçak, 2 adet tabanca, 2 adet hassas terazi, 1 adet musta, 1 adet biber gazi ve suçtan elde edilen para ele geçirildi.

Adliyeye sevk edildiler

Çete içerisinde suç isleyen Ö.G., C.K., U.T., K.E., B.D., E.Ç., S.D., S.M.Y., C.T., S.Ç., A.Ç., E.M., E.G., S.G. ve B.K. gözaltina alindi. Süpheliler Zonguldak Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edildi. Süphelilerden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. KOAH hastasi olan bir süpheliye ise ev hapsi karari verildi.

Bes süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile