Zonguldak'ta YKS Heyecani Açiklamasi Üniversite Hayalleri Için Ter Döktüler

Zonguldak'ta YKS Heyecani Açiklamasi Üniversite Hayalleri Için Ter Döktüler

Türkiye genelinde milyonlarca ögrencinin üniversite hayallerini gerçeklestirmek için girdigi Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ikinci ve üçüncü oturumu bugün gerçeklestirilecek. Zonguldak’ta da sinava giren binlerce ögrenci, sabahin erken saatlerinde sinav merkezlerine akin etti.

Zonguldak’ta sinavin sorunsuz geçmesi için genis güvenlik önlemleri alindi. Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, sinavin yapilacagi okullarda güvenligi saglamak için sabahin erken saatlerinden itibaren görev aldi. Adaylarin sinav merkezlerine girisleri sirasinda herhangi bir aksaklik yasanmamasi için titizlikle çalisildi.

Aileler, sinava giren çocuklarini okul önlerinde sabirsizlikla bekledi. Sinav merkezlerinin önünde çocuklarina moral vermek için toplanan veliler, dualarla destek oldu. Saat 10.00 itibariyla sinav merkezlerinin giris kapilari kapatildi. Sinavin baslamasina dakikalar kala aileler okul bahçelerinden ayrildi.

Bugün gerçeklestirilecek olan AYT sabah saat 10.15’te baslarken, 180 dakika sürecek. AYT’de adaylara Türk Dili ve Edebiyati, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden olusan 160 soruluk kitapçik verilecek. Sinavin son oturumu olan YDT saat 15.45’te baslayip 120 dakika sürecek. Almanca, Arapça, Fransizca, Ingilizce ve Rusça dillerinde yapilacak 120 dakikalik YDT’de, adaylara basvuruda bulunduklari yabanci dile ait soru kitapçigi verilecek.

Ögrenciler, sinav süresince ter dökerken, veliler de disarida heyecanla çocuklarinin sinavdan çikmasini bekledi.

YKS sonuçlari, ÖSYM tarafindan 10 Temmuz 2024 tarihinde açiklanacak. Sonuçlarin açiklanmasinin ardindan ögrenciler, tercih dönemine girerek hayallerindeki üniversitelere yerlesebilmek için tercihlerini yapacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile