Zor Sartlarda Çalisan Çiftçiler, 1 Mayis'ta Tarlalarini Bos Birakmadi

Zor Sartlarda Çalisan Çiftçiler, 1 Mayis'ta Tarlalarini Bos Birakmadi

Kilis’te tarim isçileri 1 Mayis Emek ve Dayanisma gününde tarlalarda üretim yaparak ekonomiye katki sunmaya devam ettiler.



Tüm Türkiye’de 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü nedeniyle Kilisli üreticiler, ülke tarimina katki sunmaya devam ediyor. Günün ilk isiklariyla birlikte tarlalarin yolunu tutan isçiler, patlican ve biber fidelerini toprakla bulustur.

‘‘Çiftçinin bayrami yok’’

1 Mayis Emek ve Dayanisma gününde tarim isçilerinin ve çiftçilerin hiç bos durmadan ülke ekonomisine ve tarimina katki sunmak için çalistigini söyleyen Kilis Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Güven Özdemir, ‘‘Isçi bayraminda herkes bayram yaparken çiftçiler ülkenin tarimina katki sunmak için sahada üretime devam etmektedir. Çiftçinin ve üreticinin bayrami yok. Çiftçilerin bayrami ne zaman eve para götürürse o gün onlarin en mutlu günüdür ve onlarin bayramidir. Herkes evinde dinlenirken su anda çiftçiler ve üreticiler sahada üretmeye devam ediyor’’ dedi.



‘‘Zabaran patlicani bayramda toprakla bulustu’’

Bölgenin tescilli ürünü olan zabaran patlicaninin fidelerini 1 Mayis’ta toprakla bulustugunu söyleyen Özdemir, ‘‘Çiftçilerimiz hiç bos durmadan 1 Mayis’ta da biber ve tescilli patlican fidelerini toprakla bulusturdu. Türkiye’de biber üretiminde 2’inci olan Kilis’te biber fidelerini de toprakla bulusturdu. Çiftçilerin ne bayrami ne de tatili var’’ diye konustu.



‘‘Herkes evinde tatilini yaparken bir burada çalisiyoruz’’

Tüm Türkiye’de 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü nedeniyle Kilisli üreticilerin çalistigini söyleyen Çiftçi Cuma Aygün, ‘‘1 Mayis dolayisiyla herkes evinde tatilini yaparken biz burada ekonomi için çalisiyoruz. Aile büyüklerimizle birlikte uzun zamandan beridir çiftçilik isiyle ugrasmaktayiz. Çiftçinin bayrami evine ne zaman para götürürse iste o gün onun bayramidir’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile