Zorlu Enerji tarafından yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük araştırma ve danışmanlık gruplarından biri olan Frost & Sullivan'ın verdiği ödül, farklı sektörlerden çeşitli şirketlerin, liderlik, teknolojik yenilikçilik, müşteri hizmetleri ve stratejik ürün geliştirme alanlarında gösterdikleri başarı ve performanslarını değerlendirmeye alıyor. Uzmanlar, katılımcı şirketleri karşılaştırıyor ve endüstrideki en iyi uygulamayı belirlemek üzere kapsamlı araştırmalar yürütülerek şirketlerin performanslarıyla ilgili ölçümleme yapılıyor.
Zorlu Enerji Genel Müdürü Arif Özozan, Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, enerji üretimi ve sürdürülebilir çevre iletişimini doğru kanallardan gerçekleştirerek pek çok öncü araştırma ve projeye imza attıkları Gökçedağ RES ile bu ödülü almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Gönüllü Emisyon Azaltımı piyasasında Gold Standard ile tescil edilen dünyanın en büyük projesi olan Gökçedağ RES'in inşaat sürecinin her aşamasında doğaya, kültüre ve insana saygıyı ön planda tuttuklarını belirten Özozan, ''Projemiz için yerel halkın onayını almak bizim için oldukça önemliydi. Düzenlediğimiz eğitim ve bilgilendirme toplantıları ile yenilenebilir enerjinin uzun vadeli faydalarını anlatarak onların projeyi benimsemesine destek olduk. Gökçedağ RES'in bugün bölgenin simgesi haline gelmesinden enerji sektörü adına gurur duyuyoruz'' ifadesini kullandı.
Gökçedağ RES ile enerji sektörünü öncü, çevreci projelerle tanıştırdıklarını dile getiren Özozan, santralin kuşların doğal hayatına etkisi olup olmadığını araştırmak amacı ile hazırladıkları ornitoloji raporunu da bu çalışmalara örnek olarak gösterdi. Zorlu Enerji Grubunun bu çalışmanın yanı sıra Türkiye'nin ilk kuş izleme radarını da faaliyete geçirdiğini kaydeden Özozan, ''Bu radar sayesinde göçmen kuş topluluklarının hareketlerini proje sahasına 10 kilometre menzilde tespit ediyoruz. Böylece gerektiğinde türbinleri durdurarak göç yollarını koruyoruz'' dedi.
Arif Özozan yürütülen bu çalışmalara paralel olarak bölgede çocuklara yönelik enerji konulu eğitimler düzenlediklerine de değinerek, şunları kaydetti:''6-12 yaş ilköğretim çocuklarını, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bilinçlendirmek amacıya tüm Türkiye genelinde başlattığımız 'Enerjimiz Çocuklar İçin' eğitim projemizi, Osmaniye'deki çocuklarımızla da buluşturduk. Bir yıl içinde Osmaniye'deki ilköğretim okullarında düzenlediğimiz eğitimlerle 4 bin çocuğun enerji elçisi olmasına destek olduk.''Açıklamada verilen bilgiye göre, Zorlu Enerji Grubu, 2010 yılında toplam 210 milyon avro yatırım bedeli ile hayata geçirilen Gökçedağ RES'in yanı sıra aynı bölgede yer alan Sarıtepe ve Demirciler'de de sırasıyla 50 MW ve 60 MW'lık iki rüzgar santrali daha kurmayı planlıyor. Grup, bu santrallerin de devreye girmesi ile rüzgar kapasitesini toplam 245 MW'a yükseltecek.
(MUH-FAN)
Zorlu Enerji, Rekabet Stratejisinde İnovasyon Ödülüne Değer Görüldüistanbul
Zorlu Enerji Grubu, Gökçedağ Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için geliştirdiği sürdürülebilir çevre uygulamaları ile Frost&Sullivan tarafından ``Rekabet Stratejisinde İnovasyon Ödülü``ne layık görüldü.