Sempozyuma ZTSO basın sözcüsü Metin Demir, Dershane müdürleri ve dershane öğretmenleri katıldı.
Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Eğitim Meclisi Başkan Yardımcısı Eyyüp Kılcı; öğrencilerin okullarında almış oldukları eğitimin yanında dershanelerin ek desteğine neden ihtiyaç duyduğunu şu sözlerle açıkladı:
“Her öğrencinin öğrenme hız ve tarzı birbirinden farklıdır, okulda her öğrenciye özgü ortam hazırlanamaz. Dershaneler başarılı çalışmalarıyla olumlu bir imaj oluşturdu. Dershane ortamı eğitim açısından daha verimlidir ve toplumda dershanelerin eğitime ve okul başarısına olumlu katkı yaptığına dair bir algı vardır."
Türkiye ve diğer ülkeler arasında bir karşılaştırma yapan Eyyüp Kılıç, "Türkiye'de 35 bin okula karşılık 4 bin dershane, Japonya'da 29 bin okula karşılık 39 bin, Güney Kore'de ise 37 bin civarındadır. Almanya'da 5 binden fazla ek destek birimi vardır” dedi.
Dershanelerin kapanması konusunda Başbakan'ın ısrarı olduğunu söyleyen Eyyüp Kılcı; Başbakan'ın Hüseyin Çelik ve sonra gelen diğer Milli Eğitim Bakanlarından sınavların tamamen ortadan kaldırılması ve dershanelerin kapatılması için çalışmalar yapmalarını istediğini belirtti.
Kılcı, Bakanların Başbakan'ın isteği doğrultusunda çalışma ve söylem içerisine girdiklerini ancak sınavların kaldırmasını sağlayamadıkları gibi yeni sınavlar koymak durumunda kaldıklarını söyledi.
Ztso'dan “Dershanelerin Durumu ve Geleceği” Sempozyumu
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Dedeman Otel de “Dershanelerin durumu ve geleceği” konulu sempozyum gerçekleştirildi.