Züccaciye Sektörü Iftarda Bulustu

Züccaciye Sektörü Iftarda Bulustu

Züccaciyeciler Dernegi (ZÜCDER), 17’nci Geleneksel Iftar Yemegi’nde sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Iftar yemeginde konusma yapan ZÜCDER Baskani Mesut Öksüz, hedeflerinin ilk 5 yil içinde sektörü, dünya 5’inciligine çikarmak oldugunu belirtti.



Dünyanin 200’den fazla ülkesine ihracat yapan züccaciye sektörü, pandemi döneminde yasadigi ham madde, döviz, lojistik, navlun, enerji, finans maliyetleri gibi birçok soruna ragmen 2021 yilinda ihracatini 6,03 milyar dolara yükseltti ve 4,72 milyar dolar dis ticaret fazlasi verdi. ZÜCDER, 15 Nisan Cuma günü 17’nci Geleneksel Iftar Yemegi’ni verdi. AK Parti Grup Baskan Vekili Mustafa Elitas’in ve sektör temsilcilerinin katilim gösterdigi yemekte konusma yapan ZÜCDER Baskani Mesut Öksüz, hedeflerinin dünya ihracat liginde 10’uncu sirada bulunan sektörü, 5 yil içerisinde dünya 5’inciligine tasimak oldugunu belirtti.



Öksüz, “Çikisin ihracatta oldugunu biliyoruz. Çin karsisindaki avantajimizi uluslararasi fuar ve organizasyonlari güçlendirerek daha iyi kullanmaya çalisiyoruz. ABD’ye, Latin Amerika’dan Türki Cumhuriyetlere kadar 50’den fazla ülkenin en büyük toptanci, zincir market ve magazalarinin katilacagi 100’den satin almacinin agirlanacagi ve 5 binin üzerinde yüz yüze görüsmenin yapilacagi, üretici-marka bulusmalariyla sektörün en büyük organizasyonunu gerçeklestiriyoruz. Bu yil 2 defa 9’uncu ve 10’uncu ‘Üretici Marka Bulusmalari’na imza atacagiz. Yilin ilk etkinligi 15-18 Mayis tarihleri arasinda gerçeklesecek” dedi.



Öksüz, yil içerisinde sektöründe dünyanin sayili fuarlari olarak gösterilen ZÜCHEX ve Host fuarlarini da düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Yakin bir zamanda Afrika, Ingiltere, Kanada ve Amerika’ya heyetler düzenleyerek ihracat performanslarini artirmak istediklerini dile getiren Öksüz, dijitallesmeye de agirlik verdiklerini söyledi.

Öksüz, “E-ticaretin gelismesi ve dünya ile baglarin online kurulabilmesi için ‘ZÜCDER Dijital Portalimizi’ yaptik. Üyelerimizin hem ihracat yapabilecekleri ‘B2B’ portali, istihdam saglayabilecekleri ‘Kariyer Portali’, her türlü bilgilendirmeye kolayca ulasabilecekleri ‘mobil uyumlu platformu’ çalisir hale getirdik. Kariyer portali sayesinde is dünyasi ile meslek liseleri ve üniversiteler bir araya geliyor. Sirketler kolayca kendi sektörleri için istedikleri is gücünü bulabiliyorlar” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile