Zülfikar: Benzin, Lpg ve Motorine Aynı Oranda Vergi Uygulansın

Zülfikar: Benzin, Lpg ve Motorine Aynı Oranda Vergi Uygulansın

Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, benzin, LPG ve motorine aynı oranda vergi uygulanmasını istedi.

Zülfikar, ancak bu yolla kaçakla mücadele edilebileceğini dile getirdi.Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinin örgütlendiği Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 44. Meslek Komitesi, BTSO Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıya, BTSO Meclis Başkanı, TOBB Sektör Meclisleri Koordinatör Başkanı İlhan Parseker, TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar ve TSE Bursa Müdür Mustafa Karaman konuşmacı olarak katıldı.

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, sektörün artık geleceği hesaplamanın ötesinde ayakta kalma mücadelesi verdiğini dile getirdi. Parseker, şöyle konuştu: “Kaçakçılık, iş güvenliği, TSE belgeleri ve kar marjlarının her geçen gün erimesiyle, sektör her geçen gün iş yapılamaz hale geliyor. Haksız rekabetten dolayı günü kurtarma telaşına düşmüş durumdayız. TOBB Sektör Meclisleri olarak uzun yıllardır kaçak akaryakıtla mücadele veriyoruz.”Denetimlerin sıkılaşmasıyla sektörün beklentilerinin bir nebze olsun karşılanacağını ifade eden Parseker, şöyle devam etti: “5015 Sayılı Kanun’da yapılacak değişikliklerin yasalaşmasıyla birlikte kaçak akaryakıtla ilgili olarak kullanıcı, dağıtıcı ve istasyonların denetlenmesi çok önemli. Yasada denetimlerde alınan örnekler TÜBİTAK veya yetkilendirilmiş laboratuvarlarda denetlendikten sonra eğer kaçak olduğuna karar verilirse, istasyon kapanacak ve bir daha lisans verilmeyecek. Aynı şekilde kullanıcılar da denetleneceğinden sektörümüz adına yasada yapılacak değişiklikleri çok önemsiyoruz. Başta TABGİS ve TOBB Sektör Meclislerine bu konuda verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ederim. Sektörün ‘kaçak mal satarlar’ algısını hep birlikte yıkacağız.”ZÜLFİKAR: ÜRETTİĞİMİZİ TÜKETELİMTABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar ise kaçakçılık sorununun çözümü için öneri sundu. Zülfikar, şanları kaydetti: “TÜPRAŞ’tan en fazla benzin çıkıyor ve en yüksek vergi benzine uygulanıyor. Vatandaş da yüksek fiyattan dolayı alamayınca alternatiflere yöneliyor. LPG’nin yüzde 74’ü ve motorinin de yüzde 53’ü ithal ve ÖTV’leri benzine göre çok düşük. Devletin de vergi gelirlerinin azalmaması için her 3’üne eşit vergi uygulanmasını öneriyoruz. Yani ürettiğimizi tüketelim diyoruz.”Zülfikar, akaryakıtın fiyatının halkın alım gücüne indirgenmediği sürece kaçakla mücadelenin kökten çözümünün mümkün olmadığının altını çizdi. Züyfikar, istasyonların iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu ve TSE belgeleri ile ilgili de bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile