Zürih'teki buluşmaya ait görüntüler

Zürih'teki buluşmaya ait görüntüler

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliği gidermek için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dün İsviçre'nin Zürih kentinde İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer'le gizlice buluştu.

  Bu buluşma gemi baskınından sonra iki ü ; lke arasında bakan dü ; zeyinde yapılan ilk yü ; z yü ; ze gö ; rü ; şme olurken , İsrail ' de kriz yarattı . Gizli gö ; rü ; şmenin temeli Davutoğlu ' nun da katıldığı geç ; en pazar gü ; nü ; Toronto ' daki Erdoğan-Obama zirvesinde atıldı . Obama , ABD ' nin bö ; lgedeki iki mü ; ttefiki arasında yaşanan kriz sü ; recinden rahatsız olduğu mesajını verdi . Gizlice ö ; zel bir uç ; akla Tü ; rkiye ' den Zü ; rih ' e giden Davutoğlu , Ben Eliezer ' le 2 . 5 saat sü ; ren bir gö ; rü ; şme yaptı . Davutoğlu Tü ; rkiye ' nin şartlarını yineledi . İsrail Başbakanlığı yaptığı aç ; ıklamada gö ; rü ; şmenin &ldquo ; gayri resmi&rdquo ; dü ; zeyde olduğunu ve gö ; rü ; şme talebinin Tü ; rkiye ' den geldiğini duyurdu .

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman ise gizli buluşmayla ilgili yaptığı aç ; ıklamada , Başbakan Netanyahu tarafından otoritesinin sarsıldığını sö ; yledi . Aç ; ıklamada , &ldquo ; Dışişleri Bakanı , bu olayın Dışişleri Bakanlığı ' nın bilgisi dışında olmasını ç ; ok bü ; yü ; k bir ciddiyetle ele almaktadır . Bu kabul edilebilir davranış normları ç ; erç ; evesinde bir hakarettir ve Dışişleri Bakanı ile Başbakan arasındaki gü ; vene indirilmiş bü ; yü ; k bir darbedir&rdquo ; denildi . İsrail Başbakanlığı ise bilgilendirilmenin &ldquo ; teknik sebeplerden&rdquo ; dolayı yapılamadığını ö ; ne sü ; rdü ; .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile