Mehter takımından görüntü
-1 kilometrelik dev Türk bayrağı ile yürüyüş yapanlardan görüntü
-Öğrencilerden görüntü
-Yürüyüşü görüntüleyen vatandaşlardan görüntü
-Yürüyüşten görüntü
-Mehter takımından genel ve detay görüntü
-Yürüyüşten görüntü
-Cumhuriyet Alanında dualar edilmesi
-Dua eden öğrencilerden görüntü
-Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş'in konuşması
-Mehter takımının mini konser vermesi
( MERSİN ) -- Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı şehitleri, Mersin'de '57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü' ile anıldı- Yürüyüşte öğrencilere mehter takımı eşlik etti, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi MERSİN
- Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı şehitleri, Mersin'de '57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü' ile anıldı. Tüm yurtta olduğu gibi Mersin'de de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü anısına yürüyüş yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü" Mersin'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Mersin Tren Garı önünde toplanan yüzlerce öğrenci, Çanakkale'de şehit düşen dedelerini andı. Buradan mehter takımı eşliğinde 1 kilometrelik dev Türk bayrağı ile Cumhuriyet Alanı'na yürüyüş yapan öğrencilere, çevredeki vatandaşlar da eşlik etti. Cumhuriyet Alanı'nda Çanakkale şehitleri ve diğer şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Ardından mehter takımı tarafından mini bir konser verildi.
Burada konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Çanakkale Zaferinde ayrı bir yeri olan 57. Piyade Alayı şehitlerini bugün andıklarını belirterek, "Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum, nur içinde yatsınlar. İnşallah bizlerde, bizden sonra gelen gençlerde bu ecdadımıza yakışır birer nesiller olurlar. Bu millet nice 57. alaylar, nice Çanakkale zaferler, nice badireler atlatarak bugünlere geldi. Nasıl ki 15 Temmuz'da bu millet 100 yıl öncesinin tekrar zihniyetiyle karşı karşıya geldiyse de bu milletin feraseti ve gücü onuda yenmesini bildi. Bugün de Afrin'de ve devamında birçok yerde de bu millet bu tür haçlı zihniyetlerinin üstesinden gelmesini de bilecektir. Burada Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi göz renkleri farklı olan ama göz yaşları aynı olan bu gençleri Cumhuriyet Meydanında topladık, bu yürüyüşü yaptık. Nasıl ki Çanakkale'de siperlerde gençlerin dedeleri birbirlerine sen şuralısın, sen buralısın diye sormadıysa bugünde bu gençler birbirlerine bunları sormuyorlar. Ecdadımıza minnettarız" dedi.
Etkinliğin sonunda öğrencilere çorba dağıtıldı. (KRY-
1 kilometrelik dev Türk bayrağı ile '57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü'
İLGİLİ VİDEOLAR
Bafra’da Uğur Işılak rüzgarı esti
31 Ağustos 2021 Salı
Avcılarda 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer bayramı konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tatvan’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hem selin izleri siliniyor, hem de korona ile mücadele sürüyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tanıştıkları Halk otobüsünü gelin arabası yaptı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zaferi’ne Büyükçekmece'de coşkulu kutlama
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vatan Caddesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi