"100 Yıl Sonra: Cihan Harbi" - İSTANBUL - Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel'in konuşması - TRT Genel Müdürü Eren'in konuşması - Genel detaylar"100 Yıl Sonra: Cihan Harbi" - TRT Genel Müdürü Eren: - "Biz TRT olarak farkımızı sadece ve sadece gerçeği merkeze alarak hazırladığımız yayınlarla ortaya koymaya çalışıyoruz. TRT, Türkiye ve dünyaya doğru olan bilgiyi, gerçeği, hakikati, bilinmeyenleri tüm gerçekliğiyle aktarmak için çalışıyor"İSTANBUL (AA) - TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, "Biz TRT olarak farkımızı sadece ve sadece gerçeği merkeze alarak hazırladığımız yayınlarla ortaya koymaya çalışıyoruz. TRT, Türkiye ve dünyaya doğru olan bilgiyi, gerçeği, hakikati, bilinmeyenleri tüm gerçekliğiyle aktarmak için çalışıyor." dedi.
TRT World Research Center ve Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) tarafından bir otelde düzenlenen "100 Yıl Sonra: Cihan Harbi" uluslararası Paneli'ne, alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılırken, panelin başında "Yakın Plan Cihan Harbi" belgelinin tanıtımı yapıldı.Burada konuşan İbrahim Eren, yayıncılıkta önemli olanın neyin anlatıldığı değil nelerin anlatılmadığı olduğuna dikkati çekerek, ülkelerin tarihi olayları genellikle kendi perspektiflerinden anlatmayı tercih ettiklerini söyledi.
Eren, 1. Dünya Savaşı'ndan bu yana, ülkelerin kendi kültür ve tarih algısını medya yoluyla dünya empoze etmek için çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:"Biz TRT olarak farkımızı sadece ve sadece gerçeği merkeze alarak hazırladığımız yayınlarla ortaya koymaya çalışıyoruz. TRT, Türkiye ve dünyaya doğru olan bilgiyi, gerçeği, hakikati, bilinmeyenleri tüm gerçekliğiyle aktarmak için çalışıyor. Bu gerçeklik çerçevesinde kültürel olgunun gelişmesini ve kuşaktan kuşağa kültürel gelişimin güçlendirilmesini öncelik olarak görüyoruz. TRT olarak farklı temalarda kanallarımız var, geniş yelpazede kitlelere hitap etmekteyiz. 14 televizyon kanalımız ve 16 radyomuz yurtdışına yayın yapan 33 farklı dilde web sitelerimizde tüm dünyaya yayın yapmaktayız."TRT Belgesel kanalında içeriği tarih olan 56 başlıkta toplam 316 bölüm programla bin yıllık medeniyetin mirasın izini sürdüklerini kaydeden Eren, "Tarihi gerçekleri, özgün ve yerli yapımlarla geleceğe taşıyoruz. Ayrıca popüler dizilerimizle son yıllarda yayınladığımız sizlerin de yakın takip ettiği dizilerde; Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdulhamid, Filinta, Çanakkale Seddülbahir, Yunus Emre, Büyük Sürgün Kafkasya gibi tarihi yapımlarla da geçmiş ve bugün arasında yeniden bir bağ kuruyoruz. Yakın zamanda Enver Paşa'nın kardeşi Nuri Killigil'in belgeselini hazırladık o da yayına girecek. Bu akşam yayına girecek, Türkiye tarihindeki en büyük prodüksiyonla yapılmış olan, Mehmetçik Kut'ül Amare dizimiz de bu akşam ilk bölümüyle ekranlarda olacak." diye konuştu.
Eren, Yakın Plan Cihan Harbi belgeseline de yapım ve yayın desteği vermekten mutluluk duyduklarını, belgeselin savaşın 100. yılında savaşın anlatılmamış yönlerini ele aldığını, 22 bölüm halinde TRT'nin farklı kanallarında ekrana geleceğini bildirdi. - "Türkiye ne sömürülmüş ne de sömürmüştür"Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel de yaptığı konuşmada, MEDAM'ın kendi alanında Türkiye'de kurulan ilk kurumlardan biri olduğunu, 1. Dünya Savaşı'nda Türklerin birçok şey kaybettiğini ancak onurlarını kaybetmediğini söyledi.
Yücel, sömürgeci devletlerin sömürge anlayışından vazgeçmediğini görüldüğünü belirterek, "Türkiye ne sömürülmüş ne de sömürmüştür. Böyle bir kültürden gelen bizler, medeniyetimizle, kültürümüzle daha farklı olmak durumundayız. Biz kalkınacağız, Türkiye olarak büyüyeceğiz ama bunları unutmayacağız, unutturmayacağız. Türkiye genelinde 150 binden fazla öğrenciye hizmet veriyoruz. Bu ve bunun belgesellerin çocuklarımıza çok erken yaşlardan veriyoruz, bunların öğrenilmesine ve öğretilmesini önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.
'100 Yıl Sonra: Cihan Harbi' - İSTANBUL
İLGİLİ VİDEOLAR
Terör örgütü PKK’dan kaçan genç dağdaki çocuklara çağrıda bulundu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Türkiye’nin güvenilir bir ülke olduğunu ispatlamak için Almanya’dan motosikletleri ile geldiler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Diyarbakır’da eğitim hazırlıkları başladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO'lu müzik şehri Kırşehir’de ‘Müzik Durakları’ oluşturuldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Zigana Tüneli’nde yüzde 91 oranında kazı destekleme seviyesine ulaşıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
- Katar Emiri Şeyh Temim, Bağdat'ta Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Macron: “Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı, Irak için bir zafer”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı başladı
28 Ağustos 2021 Cumartesi