"11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" Programı - KAYSERİ - Dron görüntüsü - Törenden görüntüler - Fidan dikiminden görüntüler - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile röportaj - Kayseri Valisi Şehmuz Günaydın ile röportaj Kayseri 'de "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" Programı - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: - "İnşallah ülkemizi yemyeşil yaparız. Bizim kadim medeniyetimize baktığınız zaman ağacın yeri apayrı. Çevre hususunda bizim kadar duyarlı bir toplum yoktur"KAYSERİ (AA) - Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında Kayseri 'de 487 bin 500 fidan dikildi.Kocasinan ilçesi Akçatepe mevkisindeki ağaçlandırma bölgesinde düzenlenen törende, 157 farklı noktada 44 bin kişinin katılımıyla 487 bin 500 fidan dikimi gerçekleştirildi.
Etkinliğe katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine, Türkiye çapında yaklaşık 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.
Ağaç dikme bilincinin önemine değinen Özhaseki, şunları kaydetti:"İnşallah ülkemizi yemyeşil yaparız. Bizim kadim medeniyetimize baktığınız zaman ağacın yeri apayrı. Çevre hususunda bizim kadar duyarlı bir toplum yoktur ancak son dönemlerde geçirdiğimiz zaaf nedeniyle bol bol ağaç kesen, biraz da yakan, çevreye dikkat etmeyen bir toplum haline geldik. İnşallah bunlar geride kalır. O kadim medeniyetimizin güzel günlerine yeniden döneriz diye temennide bulunuyorum."Vali Şehmus Günaydın da yoğun bir çalışmanın sonunda Türkiye genelinde dikilecek 11 milyon fidanın 487 bin 500'ünü diktiklerini ifade etti.
Emek veren herkese teşekkür eden Vali Günaydın, Kayseri 'de her sene daha fazla fidan dikerek Türkiye ortalamasının üzerine çıkacaklarını kaydetti.
Etkinlikte öğrenciler, sporcular, vatandaşlar binlerce fidanı toprakla buluşturdu.Öte yandan, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kayseri Adalet Sarayı önünde 300 fidan dağıtıldı. Kayseri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde Açık Ceza İnfaz Kurumuna tahsis edilen Ağırnas Adalet Ormanına 10 bin fidan dikildi.
'11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes' Programı - KAYSERİ
İLGİLİ VİDEOLAR
Muş’ta örtü yangını
31 Ağustos 2021 Salı
30 Ağustos Zafer Bayramı Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı
31 Ağustos 2021 Salı
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tuzla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel Kadınlar Futbol Turnuvası düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ulus Atatürk Anıtı restore edildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi