Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 2. maçında maçında Fenerbahçe, deplasmanda 1461 Trabzon'u son dakikalarda bulduğu iki golle mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda ezeli rakiplerinin elenmesiyle favori konumda bulunan Fenerbahçe ile, Galatasaray'ı eleyerek dikkatleri üzerine çeken 1461 Trabzon karşı karşıya geldi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Sarı lacivertli ekibe galibiyeti getiren goller 84. dakikada Semih Şentürk ve 87. dakikada Dirk Kuyt'dan geldi.

Fenerbahçe bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda puanını 6'ya yükseltti. 1461 Trabzon ise henüz puanla tanışamadı.

İki ekipten Fenerbahçe kupadaki 3. maçında 16 Ocak'ta Bursaspor le deplasmanda karşılaşacak. 1461 Trabzon ise aynı tarihte sahasında Bursaspor'u ağırlayacak.

YEDEKLERE FORMA ŞANSI

Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda deplasmanda PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'a konuk olan Fenerbahçe, sahaya yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Teknik Direktör Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki diğer maçlarda olduğu gibi sezon içinde daha az süre görev alan oyunculara forma şansı verdi. Volkan Demirel, Sow, Sezer, cezalı Mireles ve Hasan Ali'nin yer almadığı 18 kişilik kadroda Bekir, Mehmet Topal, Gökhan Gönül gibi as oyuncular da yedek soyundu.

MIROSLAV STOCH 11'DE

Geçen sezon Gençlerbirliği'ne attığı golle dünyada yılın en iyi golüne verilen Puskas Ödülü'nün sahibi olan Miroslav Stoch ilk 11'de forma giyen isimlerden oldu.
Bu sezon ilk 11'de fazla forma şansı bulamayan oyuncu, 1461 Trabzon maçıyla 11'de forma şansı buldu. Forvette Dirk Kuyt görev yaparken Semih Şentürk ise yedek soyundu.

MAÇ TEMPOLU BAŞLADI!

Avni Aker'de iki ekip de karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yaparken, 1461 Trabzon, özellikle sağ kanattan ilk 10 dakikalık bölüm içinde bir çok akın geliştirdi. Fenerbahçe orta alanı bu dakikalarda topa sahip olmakta zorlanırken, ev sahibi ekip hızlı hücumlarla Fenerbahçe savunmasını bir hayli zorladı. Sarı lacivertli ekip daha sonra aynı tempo ile 1461 Trabzon'a karşılık vemeye başlayında karşılaşmanın ilk 30 dakikalık bölümü oldukça tempolu bir mücadele ile geçildi.

MÜCADELE VAR AMA GOL YOK!

Fenerbahçe orta alanı ile hücum hattının en ilerisinde yer alan Dirk Kuyt arasında zaman zaman büyük boşluklar oluşunca sarı lacivertli ekip Trabzon kalesinde etkili olmaktan uzaktı. Rakibi 1461 Trabzon ise ilk yarı boyunca temposunu hiç kaybetmezken, ilk yarıda 0-0'lık eşitliği bozacak golü bulamadı ve iki takım soyunma odasına gol atamadan gittiler.

STOCH VE SALİH'İN GAYRETİ...

İkinci yarıya Fenerbahçe ilk yarıya oranla daha etkili başlarken, sarı lacivertli ekip, Stoch'un gayretli futbolu ile rakibi 1461 Trabzon karşısında ikinci yarının ilk 15 dakikasında oyuna ağırlığını koydu. Bu dakikalarda geç futbolcu Salih Topuz, hücum bölgesinde aldığı topları olumlu kullanarak, Fenerbahçe'nin hücumda topu ayağında tutmasına yardımcı oldu.

SERT MÜCADELE TANSİYONU YÜKSELTTİ


İkinci yarının ilk 20 dakikalık bölümü karşılıklı ataklarla geçilirken, 57. dakikaya kadar net bir gol pozisyonu bulamayan 1461 Trabzon, ani hücumla Fenerbahçe kalesine gelerek, Yusuf'u pozisyona sokmayı başardı. Fenerbahçe kalecisi Mert ile karşı karşıya kalan Yusuf, mutlak gol pozisyonundan yararlanamayınca takımını öne geçirecek olan golü kaydedemedi. Maçta futbol anlamındaki sert mücadele karşılaşmanın tansiyonunu da bir hayli artırınca, iki ekip futbolcuları arasında zaman zaman tartışmalar yaşanmasına neden oldu.

KALECİLERİN GECESİ


Karşılaşmanın son 20 dakikalık bölümünde Fenerbahçe orta alanda topa basarak oyunu kontrol etmeye çalışsa da 1461 Trabzon, savunmadan kaptığı toplarla ani hücumlara çıkarak, Fenerbahçe savunma elemanlarını zor durumda bırakarak Fenerbahçe kalesinde gol aradı. Maçın bu dakikaya kadar öne çıkan iki ismi 1461 Trabzon ve Fenerbahçe kalecileri oldular. İki file bekçisi de beklenmedik anlarda kale sahası içinde pozisyona giren rakiplerine gol fırsatı vermeyerek görevlerini fazlasıyla yaptılar.Maçın son dakikalık bölümünde karşılıklı ataklar olsa da gol gelmeyince takımlar sahadan 1'er puanla ayrılmak zorunda kaldılar.

SEMİH VE KUYT'IN GOLLERİ GALİBİYETİ GETİRDİ

Maçın golsüz eşitlikle bitmesi beklenirken Fenerbahçe'de 84. dakikada Semih Şentürk takımını öne geçirirken, 87. dakikada sahneye çıkan Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, farkı ikiye çıkardı. 4 dakikalık uzatmanın eklendiği karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe karşılaşmayı 2-0 kazanarak, gruptaki puanını 6'ya çıkartmayı başardı. 1461 Trabzon ise grupta puanla tanışamadan 2. maçını tamamlamış oldu.


MAÇTAN DAKİKALAR


M.S Maçın hakemi Suat Arslanboğa mücadelenin son düdüğünü çalıyor.
90' Gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan tek başına topu sürdü. Son çizgi yakınlarında Caner'in topa müdahalesi sonrası Fenerbahçe köşe vuruşu kazandı.
90' Uzatma bölümlerinde Fenerbahçeli futbolcular skorunda vermiş olduğu rahatlıkla kendi aralarında pas yapıyor.
90' Maçın sonuna en az 4 dakika ilave edildi.

89' Sol kanattan gelişen 1461 Trabzon Trabzon atağında Emrullah caza sahasına ortasını gönderdi ama top kaleci Mert'te kaldı.
88' İkinci golün ardından oyunda tempo biraz düşmüş durumda.
87' Kullanılan köşe vuruşunda penaltı noktasında Stoch topu kafayla Kuyt'a gönderiyor ve Kuyt düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getiriyor.

87' GOL! Kuyt
84' Fenerbahçe hızlı atağa çıktı. Gökhan Gönül sağ kanatta topla buluştu ve çizgiye inip ortasını yaptı. Ön direkte kaleci Fatih'ten önce topa yükselen Semih kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.
84' GOL! Semih

83' Etkili geldi Fenerbahçe. Hızlı gelişen atakta Semih ceza sahasına girmeden şutunu çekti ama top kaleci Fatih'te kaldı.
82' 1461 Trabzon'da Sercan Kaya'nın yerine Gökhan Alsan oyunda.
81' 1461 Trabzon'da Yusuf hakemin düdüğünden sonra topa vurduğu için sarı kart gördü.
80' 1461 Trabzon sağ kanattan atak geliştirdi. Sercan ceza sahası içindeki Mustafa'ya çok güzel bir pas gönderdi ama Mustafa topu istediği gibi kontrol edemedi ve top auta çıktı.
79' Fenerbahçe Stoch'la gole çok yaklaştı. Semih'ten aldığı pasla ceza alanında, penaltı noktası yakınlarında çaprazdan şutunu çekti ama kaleciyi geçen top direğin dibinden dışarıya çıktı.
79' Fenerbahçe Stoch'la gole çok yaklaştı. Semih'ten aldığı pasla ceza alanında, penaltı noktası yakınlarında çaprazdan şutunu çekti ama kaleciyi geçen top direğin dibinden dışarıya çıktı.
78' Fenerbahçe'de Mehmet Topuz'un yerine Mehmet Topal oyuna dahil oluyor.
77' 1461 Trabzon'da savunmada Göksu sağ kanatta hareketlenen Ofoedu'ya uzun bir pas gönderdi ama savunma araya girerek tehlikeyi önledi.
77' 1461 Trabzon'da savunmada Göksu sağ kanatta hareketlenen Ofoedu'ya uzun bir pas gönderdi ama savunma araya girerek tehlikeyi önledi.
76' Fenerbahçe'de savunmasına yardımcı olan Salih Uçan topu uzun gönderdi. Top 1461 Trabzon yarı sahasına geldi ve sağ kanattan taca çıktı.
75' 1461 Trabzon'da Emrullah orta yuvarlakta topu aldı ve sol kanattaki Yusuf'a gönderdi. Yusuf iki Fenerbahçeli'den sıyrılıp ortasını yaptı ama topa kimse dokunamadı. Atağın devamında sağ kanatta Sercan topla buluştu. Gökhan Gönül, Sercan'a faul yaptı.
74' Stoch serbest vuruşu sert bir şekilde kale alanına gönderdi kafalardan seken top dışarıya çıktı.
73' Oyunda tempo artmış durumda. Fenerbahçe sol kanattan Stoch'la atağa çıktı, Stoch rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar faul.
72' Sercan, serbest vuruşu sert bir şekilde kaleye gönderdi Mert çıktı ve topu yumrukladı.
71' 1461 Trabzon Yusuf'la çok etkili geldi. Ceza sahasına sol çaprazdan girmek isterken Serdar müdahale etti ve maçın hakemi serbest vuruşa hükmetti ve Serdar'da sarı kart gördü.
70' Fenerbahçe bu dakikalarda ev sahibi ekibinin baskısından kurtulmak istiyor ve kısa paslarla oyunu soğutmaya çalışıyor.
69' Tine gelişen ev sahibi ekip atağında Ofoedu sağ çaprazdan ceza alanına girdi ama ardından ikili mücadelede Gökhan'a faul yaptı.
68' Fenerbahçe serbest vuruşu kullandı ama topu kapan Ofoedu takımını kontra atağa çıkardı. Ofoedu daha müsait pozisyonundaki Yusuf'a gönderdi. Yusuf topla ceza alanına girip kaleci Mert'le karşı karşıya kaldı ama vuruşunda Mert başarılıydı.
67'Fenerbahçe'de Semih sağ kanatta topla buluştu ve oyunun yönünü sol kanada çevirdi. Stoch topla buluştu ama Ofoedu'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve karar faul.
65'Ani gelişen 1461 Trabzon atağında sağ kanattan Ofoedu sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ama top kaleci Mert'te kaldı.
64'Semih Şentürk serbest vuruşu kullandı ama baraja çarpan top tehlike alanından uzaklaşıyor.
61'Fenerbahçe'de Salih Uçan orta yuvarlakta yerde kaldı ve hakem serbest vuruşu işaret etti. Serbest vuruşu hemen kullandı Fenerbahçe. Kuyt topla buluştu ama ceza yayının çok yakınlarında kaleyi karşıdan gören bir yerde Kuyt, Mehmet'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar faul.
60'1461 Trabzon'da Abdullah'ın yerine Mustafa oyuna dahil oldu.
59'1461 Trabzon sol kanattan Yusuf'la tehlike yaratmak istedi ama Yusuf, Serdar'ın savunmasında topu kaybetti ve top dışarıya çıktı.
58'Fenerbahçe Kuyt ve Salih'le hızlı bir atağa kalktı. En son Salih topla buluştu ama iki 1461 Trabzonlu oyuncu arasından sıyrılamadı.
57'1461 Trabzon'da Barış Memiş'in yerine Ofoedu oyuna dahil oluyor.
56'Gökhan Gönül ikinci yarıda oyuna dahil oldu ve savunmanın solunda görev yapıyor.
55'Bu dakika içinde Fenerbahçeli futbolcular kendi arasında kısa paslarla tehlike yaratmak istiyor.
54'Bu dakika içinde Fenerbahçe yarı sahasının sağ kanadında Orhan ve Yusuf çarğoşınca Yusuf yerde kaldı hakem oyunu durdurdu ve ardından Yusuf ayağa kalktı.
53'1461 Trabzon kendi yarı sahasından Sercan'la atağa çıktı. Topa hareketlenen sol kanattaki Caner'e pasını gönderdi ama top biraz hızlıydı ve top kaleci Mert'te kaldı.
52'1461 Trabzon sol kanattan köşe vuruşunu kullandı ama savunmada Orhan topa yükseldi ve kafayla topu uzaklaştırdı.
51'Yine gelişen ev sahibi takım atağında Barış topla buluştu uzaktan şutunda kaleci Mert topa sahip oldu.
50'Her iki takımda orta alanda karşılıklı top kayıpları yaptı. En son 1461 Trabzonlu oyuncu topu uzaklaştırmak isteyince top kaleci Mert'e kadar geldi.
49'Fenerbahçe atak yönüne göre sol kanattan Stoch'la atağa çıktı. Stoch sol çaprazdan ceza alanına girmeden vuruşunu yaptı ve top kaleci Fatih'te kaldı.
48'Sol kanattan gelişen 1461 Trabzon atağında Sercan topla buluştu. Ceza alanı içindeki Yusuf'a gönderdiği topa savunma müdahale etti.
47'İkinci yarının başlamasıyla topu Fenerbahçeli oyuncular kaptı ve kendi yarı sahasında kendi aralarında pas yapıyorlar.
46'İkinci yarıya Fenerbahçe'de Selçuk Şahin'in yerine Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in yerine Semih Şentürk oyuna dahil oldu.
46' Karşılaşmanın ikinci yarısı 1461 Trabzon'lu oyunucuların vuruşuyla başladı

1461 TRABZON 0-0 FENERBAHÇE İLK YARI SONA ERDİ

45' Fenerbahçe'de Selçuk, 1461 Trabzon'da Fatih sarı kart gördü
44'Kullanılan korneri 1461 Trabzon savunması uzaklaştırdı ama top Fenerbahçeli oyuncularda kaldı. Yine Salih topla buluştu son çizgiye kadar indi. Rakip futbolcularında baskısı sonucu top en son Salih'ten oyun alanının dışına çıktı.
43'Fenerbahçe bu dakika içinde kısa paslarla oyuna yön vermek istiyor. Topla buluşan Salih sağ kanatta ceza sahası çizgisinde kadar geldi ve ortasını yapmak istedi ama savunmaya çarpan top kornere çıktı.
42'1461 Trabzon hızlı bir şekilde atağa kalktı ama ileri uçta tek kalan Caner topla ilerleyemedi ve top kaleci Mert'te kaldı.
41'Fenerbahçe'de rakip yarı alanın ortalarında Salih Uçan yerde kaldı ve hakem serbest vuruşu işaret etti. Kullanılan serbest vuruşta kaleci Fatih çıktı ve topu aldı.
40'Fenerbahçe bu dakikaya kadar topa daha çok sahip olan takım görünümünde.
39'Fenerbahçe atağa çıkarken topu kaybetti Barış 3 Fenerbahçeli arasından sıyrıldı ve pasını gönderdi. Topla buluşan Sercan sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı ama Egemen kafasıyla tehlikeyi önledi.
38'Yine bir Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanatta hareketlenen arkadaşı Orhan Şam'a pasını gönderdi ama Orhan topun kontrolünü sağlayamadı ve top taca çıktı.
37'Fenerbahçe'de Orhan Şam pasını Kuyt'a gönderdi, 1461 savunması araya girdi ve topu uzaklaştırdı. Top Fenerbahçeli oyuncularda kaldı en son Selçuk topla buluştu kaleye ceza yayı yakınlarından bir şut gönderdi ama top dışarıya çıktı.
36'1461 Trabzon savunması rakip yarı alana uzun bir top gönderdi. Egemen ve Abdullah topa beraber yükseldi ama Egemen'e yapılan hareketi maçın hakemi serbest vuruş olarak değerlendirdi.
35'1461 Trabzon sağ kanattan Göksu'yla atağa çıktı. Göksu ceza sahasındaki arkadaşı Abdullah'a gönderdi. Tehlikeyi sezen Mert çıktı ve topun kontrolünü sağladı.
34'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt topla buluştu. Savunmada sıyrılmaya çalıştı ama başarılı olamadı ve savunmanın müdahalesiyle top taca çıktı.
33'Fatih'in tedavisi tamamlandı oyunu tekrar başlattı.
32'1461 Trabzon'da kaleci Fatih küçük bir sakatlık geçirdi ve oyun kısa bir süreliğine durdu.
31'Fenerbahçe'de Orhan Şam rakip yarı alanda Mehmet'e sert bir faul yaptı ve sarı kart gördü.
30'Fenerbahçe'de Mehmet Topuz topla sağ kanattan son çizgiye kadar indi ve ortasını yaptı ama savunmada Göksu topu kafasıyla uzaklaştırdı.
29'Fenerbahçe'de Serdar Kesimal kendi yarı alanından çıkarken Abdullah'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar faul.
28'Miroslav Stoch orta yuvarlakta aldığı topu sağ kanatta haerektlenen Kuyt'a gönderdi ama savunma Kuyt'tan önce müdahale etti ve topu taca gönderdi.
27'Stoch sol kanattan ceza alanına ortasını yaptı. Mehmet Topuz topa gelişine vurdu ama top kaleci Fatih'te kaldı.
26'1461 Trabzon'da Sercan ceza alanına hareketlenen Caner'e ara pasına gönderdi ama Caner kendini yerde buldu ve pozisyon devam etti. Caner faul bekledi.
24'1461 Trabzon'da Mehmet Kuruoğlu hakeme itirazlarından sarı kart gördü.
23'Fenerbahçe'de Baroni kendisine faul yapıldığı pozisyonda hakeme itirazlarından dolayı sarı kart gördü.
22'Selçuk Şahin kendi yarı sahasında topla buluştu ve orta yuvarlak yakınlarında kendisine faul yapıldı.
21'Fenerbahçe'de Miroslav Stoch rakip yarı alanın sol kanadında topla buluştu ve içeriye kat etti. Ardından şutunu çekti ama kaleci Fatih topu kontrol etmekte zorlanmadı.
20'Fenerbahçe'de Salih Uçan savunmadan altığı topla rakip yarı alana geçti sol kanattaki Stoch'a uzun bir pas attı Stoch topa yetişemedi ve top taca çıktı.
19'Kullanılan köşe vuruşunu ön direkte Salih uçan karşıladı ve topu uzaklaştırdı.
18'1461 Trabzon atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullanacak.
17'Fenerbahçe rakip yarı alanının ortalarında Mehmet Topuz'la atağa çıktı. Daha sonra atağın ynöünün sol kanada çevirdiler. Stoch topla buluştu ve ceza sahasına girdi ama topu ayağından biraz fazla çınca top dışarıya çıktı.
16'Ev sahibi ekip topu kontrol etmekte bu dakikalarda zorlanıyor ve üst üste top kayıpları yapıyor.
15'Serbest vuruşu Baroni direk kaleye doğru kullandı. Direk dönen topa kale sahası içinde Kuyt yükselmek istedi ama Kuyt'ın rakibine yaptığı hareketi maçın hakemi faul olarak değerlendirdi.
14'Fenrbahçe sol kanattan Caner'le atak geliştirmek istedi ama Caner yerde kaldı ve karar serbest vuruş
13'Gelişen Fenerbahçe atağında rakip yarı alanının ortalarında Mehmet Topuz topu ceza sahası ön çizgisindeki Kuyt'a gönderdi ama Kuyt topun kontrolünü sağlayamadı.
12'Fenerbahçe kendi yarı sahasından Salih ve Selçuk'la rakip yarı alana geçmek istiyor.
11'1461 Trabzon hızlı bir atak gfeliştirmek istedi Abdullah ileride tek başına kalınca top Fenerbahçe savunmasında kaldı.
10'Fenerbahçe rakip yarı alanın sol kanadında Caner'le atağa çıktı ardından atağın yönünü sağ kanada taşıdı. Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahasına girdi ama savunma müdahale etti ve tehlikeyi önledi.
9'Fenerbahçe maçın başındaki 1461 Trabzon baskısını biraz olsun atlatmış görünümünde.
8'Fenerbahçe kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon yaratmak istedi. En son ceza sahası içinde Baroni topla buluştu savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı.
7'1461 Trabzon yine tehlikeli geldi. Sercan ceza sahasına hareketlenen Abdullah'a pasını gönderdi. Kaleci Mert tehlikeyi sezdi ve çıkarak önledi.
6'Fenerbahçe'de Selçuk Şahin orta yuvarlaktan Mehmet Topuz'a uzun bir top gönderdi ama Mehmet ofsayt pozisyonundaydı.
5'İlk 5 dakikalık bölümde ev sahibi ekip karşılaşmada daha istekli görünen taraf.
4'1461 Trabzon Yusuf'un taşıdığı topla sol kanatta ceza sahasına yöneldi. Kale alanı içinde kaleci Mert'i geçen top savunmanında müdahalesiyle kornere gitti.
3'1461 Trabzonspor'da sağ kanatta Barış Memiş yerde kaldı maçın hakemi serbest vuruşu işaret etti.
2'Orta alanda Fenerbahçe'de Selçuk yerde kaldı. Karar faul.
1'Karşılaşmaya Fenerbahçeli oyunucluarın vuruşuyla başlandı.

1461 TRABZON
Fatih
Barış
Göksu
Abdulkadir
Sercan
Mehmet
Yusuf
Emrullah
Abdullah
Caner
Kadir

FENERBAHÇE
Mert
Orhan
Serdar
Egemen
Caner
Mehmet Topuz
Selcuk
Salih
Stoch
Cristian
Kuyt

1461 Trabzon 0- 2 Fenerbahçe

Fenerbahçe, Galatasaray'ı eleyerek dikkatleri üzerine çeken 1461 Trabzon ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Maçın son dakikalarına kadar süren zorlu mücadelede kazanan taraf Fenerbahçe oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile