Adamın metruk bina içindeki ahşap ve kartondan kulübesi
-Sadece yatağının sığdığı kartonlarla çevrili kulübeye girmesi ve uzanması
-Çamaşırlarını ipe sermesi
-Tabak ve kaşığını taşıma suyla yıkaması
-Yaşam alanını süpürmesi
-Hüseyin Çevik ile röp.
-Çevik'in "Elektriğim yok, suyum yok, dünyadan haberim yok" demesi
-Kocahasanlı Yeni Cami İmam Hatibi Ali Köse ile röp.
-Yaşlı adamın küçük tüpte yemek hazırlaması
-Bulaşık yıkadığı yer, banyo olarak kullandığı yer
( MERSİN )- Mersin'de metruk bina içindeki kulübede 15 yıldır elektriksiz ve susuz yaşayan yaşlı adamın hayali kapısı olan küçük bir konteyner ev MERSİN
- Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşlı bir adam 15 yıldır metruk bir binanın içindeki kartondan kulübede hayatını sürdürüyor. Hastalıkları artınca çalışamaz olduğunu ve kendisine yapılan yardımlarla ayakta kaldığını anlatan 64 yaşındaki Hüseyin Çevik, hayalinin küçükte olsa bir konteyner ev olduğunu söyledi.
Limonlu Mahallesinde yol kenarında metruk bir binada kalan Hüseyin Çevik, "15 yıldır bu metruk binada yaşıyorum. Elektriği yok, suyu yok. Açıkta banyo yapıp, bulaşıklarımı açıkta yıkıyorum. Vatandaşların, devletin, sosyal yardımlaşmanın yardımlarıyla yaşıyorum" dedi.
Böbreğinin birinin olmadığını, tansiyon hastası ve bel fıtığı rahatsızlıklarının olduğunu anlatan Çevik, "Eskiden çalışıyordum, şimdi çalışamıyorum. Hastalığım artınca kimse işe götürmüyor. Burada yaşam zor. Suyumu camiden getiriyorum. Burada elektriğim yok, suyum yok, gece karanlıkta kalıyorum" diye konuştu.
"Dünyadan haberim yok" Konteyner ev hayali kurduğunu anlatan Çevik, "Küçük bir konteyner ev olsa, sağlam yatacağım bir yer olursa, mutlu olurum. Metruk binanın içindeki derme çatma kulübede yaşıyorum. Elektriğim yok, suyum yok, televizyonum yok, telefonum yok, dünyadan haberim yok" şeklinde konuştu.
Kocahasanlı Yeni Cami İmam Hatibi ve aynı zamanda Bağımsız Diyanetsen Genel Başkan Yardımcısı Ali Köse, "Amcamızı 2 yıldır tanıyoruz. Geçmiş yıllarda kendi başının çaresine bakabiliyormuş. Ancak hastalıkları artınca amcamızın hayat standartları daralmış. Hayırsever vatandaşlarımızı ve yetkililerimizi, amcamızı bu kötü koşullardan kurtarmak için, en azından ona bir konteyner ev kazandırmak konusunda yardımcı olma hususunda desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
(HSY-
15 yıldır metruk binada yaşıyor
İLGİLİ VİDEOLAR
Başkan Böcek'ten, ağabeyine son görev
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Terör örgütü PKK’dan kaçan genç dağdaki çocuklara çağrıda bulundu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Esenyurt’ta asansörde şüpheli ölüm
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Türkiye’nin güvenilir bir ülke olduğunu ispatlamak için Almanya’dan motosikletleri ile geldiler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Diyarbakır’da eğitim hazırlıkları başladı
29 Ağustos 2021 Pazar
15 metrelik şelale, pandemi ve sıcaktan bunalanların ilgi odağı oldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Komşusu tarafından dövülen mağdur kadın Cumhurbaşkanına seslendi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Kamptaki öğrenciler dağda aşılarını yaptırdı
28 Ağustos 2021 Cumartesi