- Merkez Yenişehir ilçesindeki Sümerpark Ortam Yaşam Alanında Engelli Şube Müdürlüğüne bağlı birimde çalışma eğitim alan engellilerden genel detaylar - Engelli Şube Müdürlüğünde sosyal hizmet uzmanı Nevin Tiyenç'in açıklamaları - Kursiyerlerden Özgür Çalış'ın açıklamaları - Kursiyerlerden Mehmet Araç'ın açıklamaları - Kursiyerlerden Burak Yaşar'ın açıklamaları Diyarbakır 'da 2 bin engelli mesleki eğitime kavuştu - Görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince meslek sahibi olmaları için düzenlenen kurslarda bir yılda 2 bin engellinin mesleki eğitime kavuşması sağlandı - Sosyal hizmet uzmanı Nevin Tiyenç: - "Engellileri yeteneklerine uygun kurslara yönlendiriyoruz. Çalışmalarımızla engelliler yeteneklerini dışa aktarma şansı buluyor" - Kursiyer Mehmet Araç: - "Bu kurslar sayesinde engelliler evlerinden çıkabiliyor. Kurslar, sosyal hayata katılmamızı sağladı" - Kursiyer Burak Yaşar: - " Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olmasa dört duvar arasında kalırdık"DİYARBAKIR (AA) - NURTEN ASLAN - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bir yılda 2 bin engelliye meslek sahibi olmalarına imkan sağlayacak eğitim verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğünce, engellerin ortadan kaldırılması, farkındalık oluşturulması, toplumun bilinçlendirilmesi, engellilerin yaşadığı stresin azaltılması, yeteneklerine göre aktiviteler düzenlenmesi, eğitim çalışmaları ve seminerler gerçekleştirilmesi için çeşitli çalışmalar yapılıyor.Kentteki engellilerin yaşamını kolaylaştıran, meslek sahibi olmalarını sağlayacak kurslar açan Engelli Şube Müdürlüğü, son bir yılda hizmet sunduğu 6 bin engelliden 2 bini için de meslek sahibi olmalarını sağlayacak çeşitli kurslar açtı.Merkez Yenişehir ilçesindeki Sümerpark Ortak Yaşam Alanında Engelli Şube Müdürlüğüne bağlı birimde engellilere bir yandan ahşap boyama, takı tasarım, örgü, bilgisayar, müzik atölyesinde de özellikle çocuk grubunda yer alan engellilere piyano, gitar, bağlama eğitimi veriliyor.Engellilere, bu hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz ulaşım hizmeti de sağlanıyor. - "Yeteneklerini aktarma şansı buluyorlar"Engelli Şube Müdürlüğünde sosyal hizmet uzmanı Nevin Tiyenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli politikası kapsamında birçok misyonu olan bir birim oluşturduklarını söyledi.
Birimde engellilere yönelik boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri için hobi aktiviteleri yapıldığını aktaran Tiyenç, hem engellilere hem de ailelerine psikososyal danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtti.
Tiyenç, engelli vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımlarını kolaylaştırmak için ücretsiz servis hizmeti verdiklerini anlatarak, yetişkinler için açtıkları hobi kursları ve atölye çalışmalarının bulunduğunu, onlar için deri işleme, ahşap boyama, okuma yazma, sertifikalı bilgisayar, işaret dili, müzik ve takı tasarım gibi kurslar düzenlendiğini kaydetti.
Engelli vatandaşların yaşamları boyunca birçok engelle karşılaştığına işaret eden Tiyenç, engellerinin yanı sıra çevresel faktörlerin de onlara yüklediği bir stresin söz konusu olduğunu aktardı.Tiyenç, şöyle konuştu:"Engellileri yeteneklerine uygun kurslara yönlendiriyoruz. Çalışmalarımızla engelliler yeteneklerini dışa aktarma şansı buluyor. Meslek öğreniyorlar. Özgüvenleri ve kendilerine saygıları gelişiyor. Sosyal bir çevre kazanıyorlar. Sorunlarını bizimle paylaşıyorlar. Sorunlarına birlikte çözüm bulmaya çalışıyoruz."Tiyenç, son bir yılda atölye çalışmaları, danışmanlık hizmeti, servis ve seminerler gibi faaliyetlerle 6 bin engelliye ulaştıklarını, atölye çalışmalarından 2 bin kişinin yararlandığını ifade etti.
- "Kurslar, sosyal hayata katılmamızı sağladı"Kursiyerlerden Özgür Çalış, takı tasarım kursunda eğitim aldığını belirterek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Çalış, kurs sayesinde çeşitli takılar yapmayı öğrendiğini dile getirdi.Mehmet Araç, ahşap boyama kursuna katıldığını, çok güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek, farklı objeleri boyamayı öğrendiğini aktardı.Ahşap boyamada ustalaştığını anlatan Araç, "Bu kurslar sayesinde engelliler evlerinden çıkabiliyor. Kurslar, sosyal hayata katılmamızı sağladı. Ayrıca düzenlenen farklı etkinliklere de katılıyoruz. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Arkadaşlarımızla iyi anlaşıyoruz. Diğer engellilerle de iletişim kuruyoruz." ifadelerini kullandı. - "Belediye olmasa dört duvar arasında kalırdık"Burak Yaşar, ahşap boyama kursuna katıldığını belirterek, bu eğitim için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti." Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olmasa dört duvar arasında kalırdık. Evde çok sıkılıyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumali Atilla'dan Allah razı olsun." diyen Yaşar, bütün engellilerin bu hizmeti almasını istediklerini dile getirdi.Yaşar, çok güzel bir ortamda bulunmaları nedeniyle kursa katılmayan engeliler için üzüntü duyduklarını aktardı.
2 bin engelli mesleki eğitime kavuştu - DİYARBAKIR
İLGİLİ VİDEOLAR
Anadolu’nun yıldızları Aksaray’da buluştu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yolcular önce şaşırdı, sonra alkışladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Treni 'Büyük Taaruz'un başladığı Afyon Kocatepe’ye ulaştı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şişli’de çocuklar iklim değişikliğine dikkat çekti
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Ümraniye’deki engelli vatandaşın taciz iddialarını mahalleli yorumladı
27 Ağustos 2021 Cuma
Safran tohumları toprakla buluştu
27 Ağustos 2021 Cuma
Ankara Büyükşehir Belediyesinin 3. çocuk gündüz bakımevi açıldı
27 Ağustos 2021 Cuma
Trafolar emniyet kemeri için uyardı
27 Ağustos 2021 Cuma
Bafra'da “Bağımlı olma özgür ol” uçurtma şenliği
26 Ağustos 2021 Perşembe
Çamlıdere höşmerim tatlısı coğrafi işaret tescilini ATO’da aldı
26 Ağustos 2021 Perşembe