23 yıllık sünnetçi Dr. Mustafa Demirelli 'sünnet yaşı 14 olmalı' deyince ortalık karıştı

23 yıllık sünnetçi Dr. Mustafa Demirelli, canlı yayında herkesi şoke eden bir açıklamada bulundu. Demirelli, sünnet yaşının 14 olması gerektiğini söyledi.
23 yıllık sünnetçi Dr. Mustafa Demirelli, canlı yayında herkesi şoke eden bir açıklamada bulundu. Demirelli, sünnet yaşının 14 olması gerektiğini söyledi.

Beyaz TV'de Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem programına konuk olan Dr. Mustafa Demirelli, sünnet ile ilgili ilginç bir açıklamada bulundu.

'Sünnetin insana verdiği yaptığı etkileri incelediğimizde birincisi korku, ikincisi bilinçli olarak bu işe karar vermesi gerekli diye düşünüyoruz' diyen Demirelli, çocukların hepsinde sünnet korkusu olduğuna dikkat çekti. Bir kişinin gerçek manada sünnet olacağına karar verme yaşının 14 olduğunu savunan Demirelli 'Ondan öncesi ailelerin verdiği bir karardır' dedi.

'TÜRKİYE'DE SÜNNET KATLİAMI VAR'

14 yaşındaki bir kişinin penis boyunun erişkin bir kişinin penis boyunun yüzde 90'ına yakın olduğunu ifade eden Mustafa Demirelli, '14 yaşta penis de gelişmiş olduğu için daha doğru bir işlem yapılmış oluyor. Bu tıbben gerekli olan bir yaş. İdeal yaş 14 ama günün şartları, Türkiye'nin şartlarını ortaya getirdiğimizde bunu okul öncesine getirmekte fayda var. Çünkü Türkiye'de 3 ayda 600 bin çocuk resmen mezbaha gibi toplu sünnetlerde sünnet edilmeye çalışılıyor ve fecaatlar yaşanıyor, katliamlar yapılıyor. Bu katliamlardan korunmak amaçlı 14 yaş ideal olmasına rağmen çocukları 12 ayda sünnet etmenin yollarını bulmamız lazım ve bulmalıyız' şeklinde konuştu.

'10 ÇOCUKTAN 8'İNDE SÜNNET HATALARI VAR'

Sunucu Tahir Sarıkaya'nın 14 yaş konusundaki şaşkınlığını dile getirmesi üzerine de Demirelli şunları söyledi:

'Biz sünnetti dinsel diye alıyoruz. Sünnet dinsel bir şey değildir. Asıl önemli konu bu. Bu Türkiye'nin bir sorunu. Sünnetin artıları var, sağlığımızı koruyucu etkileri var. Bu etkileri ortaya çıkarmak için aklı başında, düzgün herkesin ne yaptığını bildiği sünnet yapmak lazım. Türkiye'de sünnet mi yapılıyor sanıyorsunuz? Türkiye'de katliam yapılıyor. 10 çocuktan 8'inde sünnet hataları var.' BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile