24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı - ELAZIĞ/SİİRT

- ELAZIĞ - Atatürk Anıtına çelenk sunumu - Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması - Etkinliğe katılanlardan görüntüler - Öğrencilerin gösterileri - Stajyer öğretmenlerin yemin etmesi - Elazığ Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu'nun konuşması - İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Göktürk'ün konuşması - SİİRT - Öğretmenlerin yemin töreni - Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip'in konuşması - Dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi - Resim sergisinin gezilmesiELAZIĞ (AA) - Elazığ 'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
İlk tören öğretmenevi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Elazığ Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesinin düzenlediği programda, şiirler okundu, öğrencilerce oluşan koro tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Elazığ Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu yaptığı konuşmada, geleceğin öğretmenler sayesinde inşa edileceğini belirterek, "Mum gibi eriyerek etrafını aydınlatmak insanların arayışında rehber ve kendini geliştirmede anahtar olmak öğretmen olmaktan geçmektedir. 24 Kasım günü 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır." dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Göktürk ise Mustafa Kemal Atatürk'ün baş öğretmen seçildiği gün olan 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandığını anımsattı.Öğretmenlik mesleğinin yaşayarak öğrenilebileceğini aktaran Göktürk, tüm bilgi ve birikimlerini öğrencilere seve seve verdiklerini dile getirdi.Program, stajyer öğretmenlerin yemin töreni ile sona erdi.***SİİRT (AA) - Siirt'te, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Selim Erkovan, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte konuşan Edip, topluma yön veren öğretmenlerin dünyanın en saygın mesleğini icra ettiğini belirterek, toplumsal bilinç ve çağdaş dünyayla bütünleşmenin temel aktörlerinin öğretmenler olduğunu söyledi.

Yeni atanan 20 öğretmenin yemin töreni ile program sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile