TV 8 ekranlarında Erkan Tan ile Başkent’ten programına konuk olan AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, üniversitede olduğu 28 Şubat sürecinde dönemin mağdurlarından biri olduğunu belirterek ‘’1999 yılında fişlenmişim. Beni İslamcı diye fişlemişler’’ dedi.

Fişlenildiğini gazeteciler sayesinde öğrendiğini belirten Atalay, 28 Şubat 'ın şifrelerinin deşifre edildiğini kaydederek, ' 'Hangi kurumda ne kadar kamu görevlisi, ne kadar öğretim üyesi, ne kadar imam, ne kadar memur ve ne kadar Danıştay üyesi fişlenmiş ise bunlar yazılı metinler halinde artık insanların elindedir ' ' dedi. İlahiyat profesörü olduğunu kaydeden Atalay, kendisinin ' 'İslamcı ' ' olarak fişlendiğini söyledi. 28 şubat sürecinin doçentlik dönemine geldiğini hatırlatan Atalay, ' 'Tabi üzülüyorum. Sonradan arkaya doğru baktığımda, sadece bana değil üniversitelerde on binlerce öğrenciye çektirilen sıkıntılar gerçekten boşuna boşuna olmuştur ' ' dedi.

Türkiye 'de yaşanan tüm darbeleri ele alarak, yaşanan süreçlerdeki iç ve dış etkenlerin önemine değinen Atalay, özellikle büyük güçlerin Osmanlı gibi bir gücün yeniden karşılarına çıkmamaları için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Bu gelişmelerin onlar için tabi olduğuna dikkat çeken Atalay, ' 'Türkiye 'nin güçlenmemesi ve ayağa kalkmaması için, Türkiye 'nin tarihteki şehvetine ulaşmaması için ellerinden gelen her şeyi yapmaları kendilerinden beklenen bir şeydir ' ' şeklinde konuştu. Darbelerin iç nedenlerine de değinen Atalay, ' 'sermayenin ' ' öneminin altını çizdi.

Programın ilerleyen dakikalarında 28 Şubat sürecinin milletin gözü önünde olduğunu kaydeden Atalay, sürecin ulusal egemenliğe zarar verdiğini de belirtti.

28 Şubatta Ulusal İrade Zedelenmiştir

TV 8 ekranlarında Erkan Tan ile Başkent ' ten programına konuk olan AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, 28 Şubat sürecinin milletin gözü önünde olduğunu kaydederek, sürecin ulusal egemenliğe zarar verdiğini belirtti.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Beni İslamcı Diye Fişlemişler

23 Nisan 2012 Pazartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile