29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - SİİRT

- Vali Ali Fuat Atik'in makamında tebrikleri kabulü - Vali Atik, Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Murat Güzelcan ve Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın halkı selamlaması - Vali Ali Fuat Atik'in yaptığı açıklama - Atik tarafından bir öğrenciye tablet bilgisayar hediye edilmesi - Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi korosunun müzik dinletisiCumhuriyet 95 yaşında - Siirt Siirt 'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Ali Fuat Atik'in makamında tebrikleri kabulüyle başladı.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda devam eden törende, Vali Atik, Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Murat Güzelcan ve Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın halkı selamladı.Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunulan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından Siirt Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Ayfer Toprak tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiir okundu.Vali Atik, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kardeşlik üzerine inşa edilen bir ortak değerler bütünü olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda geleceğe güvenle bakan, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda hızla gelişen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri, çağımızın yeniliklerini takip eden, birlik ve beraberliği sağlayan köklü bir devlet olduğuna dikkati çeken Atik, "Cumhuriyet'in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, kültür ve sanattan ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik güven ve istikrar ortamını bozarak, kadim kardeşliğimizi sabote etmeye ve birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik kirli oyunları ve bu oyunları kurgulayanlara karşı aziz milletimiz dün olduğu gibi, bugün de hak ettiği cevabı verecek güç ve kudrete sahiptir." dedi.
Hain emeller karşısında tek ve en sağlam güvencenin birlik ve beraberlik olduğunu belirten Atik, bu birlikteliği korudukları müddetçe bu millete düşman edenlerin hain emellerine asla ulaşamayacağını dile getirdi.95 yıla rağmen milletin vatan sevgisi, bayrak aşkı ve develtine olan bağlılığından hiçbir şey kaybetmediğini aktaran Atik, şunları kaydetti:"Milletimiz bunu 15 Temmuz akşamı Cumhuriyet'in en temel değeri olan milli hakimiyete yönelen hain saldırıya karşı koymak suretiyle, bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. Millet, ister içerden ister dışarıdan olsun devletine yönelen bütün 'Hayasızca akınlara' karşı dün olduğu gibi bugün de gövdesini siper etmiştir. En büyük güvencemiz birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini bir yaşam biçimi olarak benimseyen ve aydınlık geleceğimize inanan yüce milletimizdir."Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende, Atik tarafından bir öğrenciye tablet bilgisayar hediye edildi. Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi korusunun müzik dinletisiyle devam eden törene vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.Geçit töreniyle sona eren törene Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat Şındak, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay, siyasi parti, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile