"3. Genç Yazarlar Kurultayı" - YALOVA - "3. Genç Yazarlar Kurultayı"nın açılışı programından detaylar - TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'ın konuşması - TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan'ın konuşması - Genç yazar Merve Karatepe'nin konuşması"3. Genç Yazarlar Kurultayı" - Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan: - "TYB özelikle kültür, fikir, sanat hayatımız adına ülkemiz için hep öncü bir kuruluş olmuştur"YALOVA (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Genç Yazarlar Kurultayı", bazı illerden 30 yaş altı 30 yazarın katılımıyla Yalova 'nın Çınarcık ilçesinde başladı.
TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Harb - İş Sosyal Tesislerinde düzenlenen kurultayın açılışında, birliğin 40 yıllık geçmişe sahip olduğunu söyledi.
Birliğin, kurulduğu günden bu yana önemli faaliyetlere imza attığını belirten Arıcan, "40 yıllık bu hikayede TYB hem ülkemiz içinde hem ülkemiz dışında gönül, kültür coğrafyalarımızda çok önemli faaliyetlere imza atmıştır. TYB özelikle kültür, fikir, sanat hayatımız adına ülkemiz için hep öncü bir kuruluş olmuştur." dedi.
Arıcan, şiir şölenleri, ahlak şuraları, şehir tarihi yazarları, tarihi roman kongreleri gibi geleneksel hale gelmiş onlarca etkinlik düzenlediklerini anlattı. Genç Yazarlar Kurultayı'nın bu etkinliklerden biri olduğunu dile getiren Arıcan, "Amacımız hem diğer sivil toplum kuruluşlarına hem diğer kamu kuruluşlarına öncelik etmek, iş birliği sağlamak, el birliği yapmak. Bunu da gerçekleştirebilirsek en azından kültürümüz adına önemli bir vazifeyi de ifa etmiş olacağız." diye konuştu.
TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan ise genç edebiyatçıların bu kurultayda ülkenin tanınmış yazarlarıyla tanışma imkanı bulduğunu belirtti.
Etkinliğe 17 - 30 yaş grubundan 30 yazarın katıldığını aktaran Doğan, "Gençlik ölçüsü olarak yazarlığı alıyorum. Yani yazmak insanı gençleştirir. Yazmak hem geçmişten gelen birikimin yansımadır hem de geleceğe bir mesajdır." diye konuştu.
Genç yazarlar adına konuşan Merve Karatepe de kurultayın genç yazarlara katkı sağlayacağını ifade etti.
Türkiye'nin 14 ilinden genç yazarların deneyimli edebiyatçılarla bir araya geldiği kurultay, oturumlar, kitap sergisi ve şiir dinletisi gibi etkinliklerle 5 Mayıs'a kadar sürecek.
'3. Genç Yazarlar Kurultayı' - YALOVA
İLGİLİ VİDEOLAR
Zafer Bayramı etkinliklerinde fener alayı yürüyüşü düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Çocuk bandocular Zafer Bayramının 99'uncu yılında da görev aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bakan Yanık; “99’dan sonra çok afet oldu hatırlamıyoruz çünkü hemen müdahale edildi”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Gülüç Belediyesi bin kişiye aşure dağıttı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Tunceli’deki orman yangını devam ediyor
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Servet Kabaklı mezarı başında anıldı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Bayburt’ta Üreten Eller Kadın Kültür Sanat Festivali
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Yeni eğitim öğretim dönemi öncesi velileri üzen haber
27 Ağustos 2021 Cuma
Karabük’ün 6’ıncı ‘Kule Asansörü’ hizmete girdi
27 Ağustos 2021 Cuma