MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, ''Kabul edilen yeni eğitim sistemi, 28 Şubat'ın rövanşını almak maksadıyla cephanelik olarak kullanılmıştır" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle...

Mustafa Kemal ve arkadaşlarını katledilmesini fetva veren, onları hain ilan eden anlayışın bugün de belini doğrulttuğu görülmektedir. Bizim milli mücadelenin yanında olmuş, Ankara müftüsü bizim Mehmet Rifat Börekçi'ye saygımız sonsuz olmuştur. Bizim için şehitlik muazzez bir makam olup, fedekar ruhların erişebileceği manevi bir yükseliş halidir. Şehitlik için müslüman olmak şarttır. AKP'nin adımlarını bu yönde atması mecburiyet ve manevi bir yüktür.

4+4+4 CEPHANELİK OLARAK KULLANILDI
Geçen haftanın önemli konusu da eğitim sistemindeki değişikliktir.

Çocuklarımızı en taze zamanlarında düştükleri sınav maratonundan kurtarmak boynumuzun borcudur. Üniversite sınavalarını kaldıracağımızı daha önce ilan etmiştik. Hükümeti gecikmeksizin harekete geçmeye davet ediyoruz. Başbakan Erdoğan, ayrıca dershane sisteminin kaldırılacağını ifade etmiştir. Elbette ailelere mali külfet olan dershanelerin kaldırılması gereklidir. Peki buralarda çalışan binlerce personelin geleceğini garantiye almak, bunları milli eğitim sistemine dahil etmek gereklidir.

4+4+4 yasası geçen hafta yasalaştı. Elbette kamuoyunda kanunun taşıdığı sakıncalı yönler vardır. Bu denli hayati nitelikli teklifin, aceleyle hazırlanması ve müzakereye konu olmaması, güvenirliliğini sakatlamıştır. Kabul edilen yeni eğitim sistemi, adeta 28 şubatın rövanşını almak maksadıyla cephanelik olarak kullanılmıştır. Oysa ki ailelerin beklentisi olan, geleceğin güçlü türkiyesini inşaa temek için hangi metodların kullanılacağı konu edilmemiştir.

İtiraf etmek lazımdır ki, 28 Şubatlar'ın izleri silinecek, açtıkları çukurlar kapatılacaksa, işe önce darbe dönemlerinin siyasi mahsüllerinden başlamak son derece isabetli olacaktır.

Kanun görüşülürken, Meclis'te önergeler verdik, sürece müdahil olmaya çalıştık. Ancak AKP bunları kabul etmedi, geri çevirdi. İmam hatip liselerinin orta kısımlarının açılması, Peygamberimizin hayatının okutulması talebi ise sonuç buldu. Şurası bir gerçektir ki, eğitim sistemindeki düzenlemenin en hayırlı tarafı, Kura'n-ı Kerim ve Peygamberin hayatının seçmeli ders olarak seçilmesidir.

HUKUKEN BİR NETİCE ALINAMAYACAK
Merhum başkanımız Türkeş Bey'in vefatının 15. yılında bu yargılamanın başlayacak olması dikkat çekicidir. Biz AK Parti'nin 12 Eylül üzerinden geçindiğini hep söyledik. Dava açılmış bile olsa, hukuki bir sonuç alınamayacağı bellidir. 15. madde suç ve cezaların geriye yürümeyeceğini açıkça yazmaktadır.

O talihsiz cinnet döneminin en büyük zararını görmüş, azabıyla yüz yüze kalmışların başında MHP kalmıştır. Türkiye 1960 sonucunda içine girdiği cepheleşmenin doğruğunu 1980 de yaşamıştır. Bölünmüş şehirler, yaşanan faciaların özeti olmuştur. Üstelik 12 Eylül öncesinin şartlarında Türkiye'nin stratejik konumu, dönemin iki büyük bloğunun karşılaşma alanı olmuştur.

Başkalarının hesabına çalışan ajanların yaptıkları, devlet bünyesine yayılmıştır. Yabancı ve yıkıcı emeller, istihbarat düzenekleri, aradıkları iklimi kolayca bu yöntemle bulmuştur.

Türk devletini yıpratmamak, acılarımızı yeniden deşmemek için söz söylemedik, zorbalıkları ve zalimlikleri unutmadık. Yeri ve zamanı geldiğinde zindanlarda süründüren alçakların yakasından tutmak için sabır ve metanetle bekledik Çünkü biz 12 Eylül işkencelerini hiç unutmadık. Asılan 9 arkadaşımızı hiç unutmadık. Ülkücülere yabancı, yabancı gibi davrananları, tetikçi savcı ve hakimleri de hiç unutmadık. Dava arkadaşlarımızı, Türkeş'i mahkum edenlerin, milli yüreklerde müebbete çarptırılmalarını da unutmadık

Yaşananları 2 kişiye indirgemekte doğru değildi. Yaşanaların faturası iki kişiye fatura edilemeyecek kadar önemlidir. İşkenceci canilerin ve kolluk görevlilerinin de dahil edilmesi gerekmektedir.

ASIL ONE MİNUTE'LERE KARŞI SUSULMUŞTUR
Tunus'ta gerçekleştirilen geçen toplantının ardından sırayı Türkiye'nin alması düşündürücüdür. Erdoğan'ın en son yaptığı dış temaslarda Erdoğan'ın takındığı tavırı söylemeliyiz. Seul'de Nükleer güvenlik zirvesinde muhataplarıyla temaslar gerçekleştirmiştir.

Erdoğan muhteşem ortağı ABD Başkan'ı ile görüşmüş, Suriye'den İran'a kadar payına düşenleri liste halinde almıştır. İnsansız hava araçları sayısındaki artışı da diline pelesenk yapmıştır. Bölücülüğün hız ve cüssesini hızlandırmıştır.

Dışardan alınan talimata göre Erdoğan, Seul'den Tahran'a arkardaşının düşüncelerini taşımıştır. İran'ın nükleer programı ile ilgili okyanus ötesinin güncelleşmiş düşüncelerini ilk elden iletmiştir. İsrail'in İran'a saldırması halinde, bölgenin yerle yeksan olacağını söyleyen Başbakan, arap baharı ile bunların yaşandığını görmemiştir.

Bize göre asıl one minute denileceklere karşı AK Parti'nin susmuş olması ilginçtir. Ahmedinejad'la el ele veren Başbakan Erdoğan, ülkemize gelir gelmez İran'dan alınan petrolü azaltmış, eksiği Libya'dan almaya karar vermiştir. Bunu ABD Büyükelçisi'nin istediği söylenmiştir. İran'dan geldikten sonra bu ülkeden alınan petrolü , başkalarının bastırması ile nasıl kısıtlamıştır. Sömürge güçlerine dua eden başbakanların bulunduğu ülkede bu sorulara verilecek makul cevaplar bize göre yoktur.

İKTİDARIN VATANDAŞIN CEBİNDE ELİ VAR
Doğalgaz zammının getirdiği ek zamları şiddetle kınıyor, AKP'nin bu kararından dönmesini bekliyorum. Zam yapılan maddeler, üretimin temel unsurları olduğu için her maddeye yeni zamlar gelecektir. Akaryakıta yapılan zamlar dayanma gücünü çoktan aşmıştır. Bu iktidarın vatandaşın cebinde eli vardır. bu eli çekecek olan milletin iradesidir.

Rusya ve Çin toplantıyı boykot etmiş, Annan gelmemiş, Irak bulunmamıştır. Sonuuç bildirgesinde malum bilgiler tekrarlanmıştır. Alınan kararların Suriye'yi rahatlacak bir yanı bulunmamaktadır. Bundan sonra Esad yönetimin sözlerinden daha çok eylemlerine bakılacağı ifade edilmiştir. ABDI'nin ve yanınnda duran ülkelerin Annan Planı'na odaklanamsı erdoğan'ın da tarz değiştirmesine neden olmuştur.



4+4+4 Cephanelik Olarak Kullanıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, ''Kabul edilen yeni eğitim sistemi, 28 Şubat'ın rövanşını almak maksadıyla cephanelik olarak kullanılmıştır ' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile