- 5 bin yıllık tuz mağarasına yoğun ilgi - Tuz Mağarası'ndan detay - Ziyaretçilerden detay - Çankırı Belediyesinde görevli heykeltıraş Sefer Oruç'un açıklaması - Ziyaretçilerden Ferhat Kabasakal'ın konuşması 5 bin yıllık tuz mağarasına yoğun ilgi - Hititler döneminden beri kullanılan Tuz Mağarası, Kurban Bayramı tatilini değerlendiren vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyorÇANKIRI (AA) - Çankırı 'da Hititler döneminden beri kullanılan Tuz Mağarası, bayramda ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.İl merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve yıllarca yapılan üretim sonucu içinde birçok galeri oluşan yerin 150 metre altındaki mağara, astım, bronşit, akciğer hastalıklarının tedavisinin yanı sıra sanatsal faaliyetlere de ev sahipliği yapıyor.Hititler'den kalan yaklaşık 5 bin yıllık tuz mağarasının turizme kazandırılması için Çankırı Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor.Bayram tatilini değerlendiren vatandaşlar da mağarayı ziyaret ediyor. Çankırı Belediyesinde görevli heykeltıraş Sefer Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağarada kaya tuzu üzerinde Çankırı tarihini yansıtan sembolik figürlerin yer aldığını söyledi.
Mağaranın belediye tarafından yapılan restorasyonunun devam ettiğini anlatan Oruç, ''Vatandaşın ilgisinin yüksek olması nedeniyle geçici süreliğine mağarayı ziyarete açtık. Bayramda insanlar yoğun şekilde burayı gezmeye geliyor.'' dedi.
İçeride çok sayıda eserin de yer aldığını dile getiren Oruç, ''Tuz Mağarası'nda tuzdan heykellerin yanında çeşitli hayvan fosilleri de bulunuyor. Orhun Abideleri'nin tuzdan heykelleri var. Gelenler içerideki eserleri çok beğeniyor.'' diye konuştu.
Ziyaretçilerden Ferhat Kabasakal da İstanbul'dan tatil için Çankırı 'ya geldiğini belirterek, "Akrabalarım burayı çok övdü, biz de görmek istedik. Ailecek geldik. Beklentimizin çok üstünde bir yer olduğunu gördüm. Çok güzel dizayn edilmiş. İçerisindeki sanatsal eserlerin hepsi de çok güzel. Çankırı Belediyesine bu hizmeti bize sunduğu için teşekkür ederiz.'' ifadesini kullandı.
5 bin yıllık tuz mağarasına yoğun ilgi - ÇANKIRI
İLGİLİ VİDEOLAR
Tarihi Murat Köprüsü Karakolu hizmete açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Başkan Böcek'ten, ağabeyine son görev
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yorulan koyunu ahıra kadar sırtında böyle taşıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ulus Atatürk Anıtı restore edildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sıcaktan bunalanlar Sudüşen şelalesinde serinliyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi