Marketten detaylar
-Bakkal çalışırken detaylar
-Bakkallardan röportaj
-Genel detay ve ayrıntılar
( TEKİRDAĞ ) TEKİRDAĞ
- Tekirdağ’da isimlerinin açıklanmasını istemeyen hayırsever vatandaşlar 6 bakkalda veresiye defterindeki 8 bin liralık borçları kapattı. Ramazan Ayına sayılı günler kala hayırsever vatandaşlar varlıklarını hissettirmeye başladı.
Tekirdağ’ın şehir merkezinde 6 bakkala giden ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen hayırsever vatandaşlar, ihtiyaç sahibi insanların yaklaşık 8 bin liralık borçlarını kapatıp ortadan kayboldular. Konuyla ilgili konuşan bakkallar böyle durumlardan çalışamayan, işsiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarına öncelik verdiklerini ifade ettiler. “İnsanlar fitresini ve zekatını ihtiyacı olan kişilere vermesi gerekiyor” Çınarlı Mahallesinde Bakkal Dükkanı işleten Turgut Mutfakçı yaptığı açıklamada, “Dükkanda oturuyordum. Bir tane erkek iki tane bayan geldi. ‘Burada borcunu ödeyemeyen insanlar var mı’ dediler. Bende ‘Var’ dedim. Bunun üzerine meblağı sordular. Bir ile bir buçuk arasında dedim. Hesabı kapattılar. Veresiye defterini de ödendi diye aldılar. Herkesin yapması gerektiği bir şey. İnsanlar fitresini ve zekatını ihtiyacı olan kişilere vermesi gerekiyor. Buraya, bakkallara veresiye yazdıranlarda ihtiyacı olan kişiler. Herkesi bu yolda teşvik etmek isteriz. Herkes bu şekilde davranırsa daha güzel olur” dedi.
“En çok ihtiyaç sahibi olanları aralarından seçmeye çalışıyoruz” Veresiyenin kapandığı başka bir markette çalışan Filiz Köse ise yaptığı açıklamada, “Hayırseverler sanırım aralarında para toplamışlar. Birden içeri girdiler. Direkt deftere baktılar. İhtiyaç sahipleri, işsiz kalan, bir süredir çalışmayanlar vardı. Onları tespit ettiler. O şekilde ödeme yaptılar ve alışveriş yaptırdılar. Toplam bin 500 civarında kapattılar. Biz kendimizde alışveriş paketleri verdik. Bu konuda katkıda bulunduk. En çok ihtiyaç sahibi olanları aralarından seçmeye çalışıyoruz. Çünkü yazdırıp ödeme gücü olanlarda var. Çalışıp halen geliri olanlarda var” diye konuştu.
6 bakkalın veresiye defterindeki borçları ödeyip ortadan kayboldular
İLGİLİ VİDEOLAR
Açık camı fırsat bilip 200 bin liralık vurgun yapan şahıs kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tahir Kıran: 'Oğulcan konusunda bize Sevr Antlaşması sundular!'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç takla attı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Annesinin gözyaşlarına dayamadı iki buçuk ayda 20 kilo verdi
29 Ağustos 2021 Pazar
Şişli’de çocuklar iklim değişikliğine dikkat çekti
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Yerel Üretici Sokağı’nda yaz bereketi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
TESK Genel Başkanı Palandöken: “Öğrencilerin sağlığını korumak hepimizin görevi”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Bu tarlada satılan tüm sebzeler müşteriler tarafından toplanıyor
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Yeni eğitim öğretim dönemi öncesi velileri üzen haber
27 Ağustos 2021 Cuma